Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бог ни избавя от дявола

Main Pic
Публикувана: 21.02.2023
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 852
Коментари: 0
„Ангелът на Господа се опълчва около ония, които Му се боят, и ги избавя.“
                                                                                                                            (Псалм 34:7)
 
Това е един от най-забележителните текстове в Писанието. Ние не твърдим това, защото разчитаме на себе си, а понеже уповаваме на обещанията на Бога.
 
Но вие може да кажете: „Аз не виждам и не усещам Божиите ангели около мен. Всъщност се чувствам така,  сякаш съм под властта на дявола и съм воден към ада“.
 
Аз бих отговорил: „Недей да мислиш по този начин! Ако беше предаден на дявола, той не би те оставил да живееш и час, без да изпълни живота ти с престъпления. Всъщност той вероятно дори не би ти дал време да извършиш нещо греховно, а би те убил на място.
 
Ти си все още жив поради защитата на светите ангели. Ще дойде време, когато ще напуснеш тази земя и, с Божието позволение, може да бъдеш предаден на гнева на Сатана, ако не се покаеш и не приемеш жертвата на Христос. Ако го сториш Бог, в Своята милост и благодат, ще те укрепява чрез Словото Си“.
 
Когато си предаден на Сатана, това би било единствено за много кратко време. Това няма да стане, за да бъдеш осъден, а  за да бъдеш изпитан, за да донесе спасение и безкрайни благословения.
 
Христос казва: „Ако житното зърно не падне в земята и не умре то остава безплодно. Но ако умре дава много плод“ (Йоан 12:24).
 
По същия начин Христос беше предаден в ръцете на убийци, но само за кратко време и целта беше, за да донесе спасение на човечеството.
 
Затова, когато усещаш, че Сатана те изкушава и тревожи, моли се и благодари на Бога за това, че няма да паднеш, а ще преминеш през изпитанието, за да бъдеш очистен.
 
Еремия ни успокоява като казва: „Обаче, това си наумявам, поради което имам и надежда: Че по милост Господна ние не се довършихме, понеже не чезнат щедростите Му.“ (Плач 3:21-22)   
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg