Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да видиш Бога

Main Pic
Публикувана: 26.02.2023
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 803
Коментари: 0
„Блажени чистите по сърце, понеже те ще видят Бога.“
                                                                                                         (Матей 5:8)
 
За вярващите е много важно да имат чисти сърца, които следват Бога. Те трябва да са чисти на основата на Божието чисто и свято Слово. Каква ще е тяхната награда? Какво е обещал Бог на чистите по сърце?
 
Казва ни се: „Те ще видят Бога.“ Това наистина е удивително – едно прекрасно съкровище! Но какво означава „да виждаме Бога?“
 
Някои хора имат свои идеи за това как да виждат Бога. Те се усамотяват в някой ъгъл, издигат мислите си към небето и се предават на празни спекулации. Това ли е начинът да се опитваме да видим Бога?
 
Те използват собствените си идеи като опит да влязат в Божието присъствие. Опитват се да се изкачат на небето със собствената си сила. Настояват да използват собствения си интелект, за да разберат всичко за Бога и Неговото Слово.
 
Обаче ако вярвате, че Бог Христос е вашият Спасител, скоро ще разберете, че имате един добър Бог. Вярата ви води към небето и ви позволява да надникнете в Божието сърце. Там вие ще видите един проблясък на безкрайната Му милост и любов.
 
Това означава „да видим Бога.“ Не можем да Го видим физически с очите си, понеже никой не може да види Бога в този живот.  Но ние виждаме Бога чрез вяра.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg