Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнският съюз на Нидерландия обяви война на наркотиците

Main Pic
Публикувана: 22.02.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 886
Коментари: 0
Холандската коалиционна партия "Християнски съюз" пледира за по-строги разпоредби за закупуване на трева и хашиш. В момента клиентите трябва да са навършили 18 години, за да могат да купуват дрога.
 
В сряда холандският парламент обсъжда националната политика за употребата на наркотици. Кабинетът иска да проучи дали минималната възраст за тютюнопушене може да бъде увеличена на 21 години. Лидерът на Християнския съюз Мирям Бикер намира за „необяснимо“ това да не важи за канабиса.
 
„Мястото на тийнейджърите не е в кафенето“, твърди новият лидер на Християнския съюз, както съобщава Reformatorisch Dagblad. Тя изтъква, че „пушенето на канабис е пристрастяващо, вредно за здравето и пагубно за развитието на младите хора“. Според Бикер увеличаването на минималната възраст ще доведе до по-малко млади хора, които пушат трева. Тя смята, че в резултат на това по-малко от тях ще се пристрастят.
 
Не е сигурно дали холандските депутати ще подкрепят плана на Бикер. През 2012 г. Християнският съюз поиска увеличаване на минималната възраст за употреба на наркотици. Освен това партията иска затваряне на всички кафенета, където се употребява марихуана. Въпреки призивите на Християнския съюз и критичните гласове срещу легализирането на наркотиците, две холандски общини ще тестват регулирано отглеждане на канабис. Министърът на здравеопазването Кайперс каза това по време на дебата в сряда.
 
Холандия е известна с либералната си политика по отношение на употребата на наркотици от десетилетия. Прогресивните партии, като D66, казват, че ограниченията върху наркотиците не помагат в битката срещу престъпността. „Повече борба, повече закони за наркотиците, повече репресии и по-силен език няма да направят разликата“, според D66.
 
От друга страна, Християнският съюз подкрепя много строга и ограничена политика по отношение на наркотиците. Повече превенция, по-високи присъди за наркопрестъпниците и събития без наркотици са в техния списък с позиции.
 
Източник: CNE NEWS
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg