Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Южните баптисти се разделят заради жените пастори

Main Pic
Публикувана: 22.02.2023
Автор: Х. Престън
Прочетена: 623
Коментари: 0
Църквата на Рик Уорън е една от петте църкви, които бяха изключени от Южната баптистка конвенция (SBC), заради назначаване на жени пастори.
 
Въпросните църкви вече  „не са в приятелско сътрудничество с Южната баптистка конвенция“ заяви изпълнителният комитет във вторник (21 февруари), след препоръка от Комитета за пълномощия на SBC.
 
Преди да се пенсионира миналата есен, Рик Уорън, основател на мегацърквата в Южна Калифорния, обяви, че Анди Ууд ще бъде негов наследник. Въпреки че не е лидер, съпругата на Анди, Стейси, служи като обучаващ пастор в църквата.
 
SBC заяви, че църквата „изповядва вяра и практикува неща“, които не са в съответствие с приетата декларация на вярата на Конвенцията и „въпреки че и мъжете, и жените са надарени за служба в църквата, службата на пастора е ограничена само до мъжете според Писанието.”
 
Други жени, носещи титлата пастор в църквата на Уорън, са Лиз Пъфър, отговорна за пасторската грижа; Синтия Пети, отговорна за работа с новото поколение и Кейти Едуардс, пастор на студентите в кампуса Лейк Форест на Садълбек, един от 16-те места за служения в САЩ Садълбек.
 
В публикация по случая бившият пастор на църквата Рик Уорън пише следното: „Ще отговорим на SBC на НАШЕТО време и по нашия начин чрез директна комуникация.“
 
Изпълнителният комитет на SBC прекъсна и връзките си с New Faith Mission Ministry в Грифин, Джорджия, християнска баптистка църква "Св. Тимотей" в Балтимор, Мериленд, баптистката църква в Джаксън, Мисисипи и баптистката църква "Ферн Крийк" в Луисвил, Кентъки – всички те имат жени, назначени за старши или водещи пастори.
 
Източник: CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg