Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитвите в Христовото име творят чудеса

Main Pic
Публикувана: 01.03.2023
Автор: М. Мартин
Прочетена: 477
Коментари: 0
След преврата на талибаните афганистанците, които помагаха на американската армия, бяха изправени пред смъртна заплаха. Един християнин, ветеран от морската пехота на САЩ и бивш шампион по смесени бойни изкуства рискува живота си, за да се върне и да спаси своя афганистански преводач. Но той казва, че Бог не е искал спасителната мисия да спре дотук.
 
Когато ветеранът от морската пехота Чад Робишо научава за плана на администрацията на Байдън за бързо изтегляне на американската армия от Афганистан, той е на мнение, че това ще бъде катастрофално за хората останали в страната.
 
Робишо споделя: „Знаех, че пълното изтегляне на американските войски ще бъде катастрофално за националната сигурност, за глобалната сигурност и стабилността в региона."
 
След като е служил на осем мисии в Афганистан, Робишо казва за CBN News, че първите му мисли са били насочени към невинните хора, останали в страна, водена от брутален режим.
 
„Първоначално най-голямата ми грижа бяха нашите съюзници – онези, които се биеха до нас 20 години. Те бяха изоставени. Един от тях беше моят приятел Азис, който изкара 15 години в специалните операции, осем мисии заедно с мен. Той спаси живота ми няколко пъти и стана мой приятел“, каза Робишо.
 
Приятелят на Робишо, Азизула Азис, е бивш афганистански преводач. „Бях наистина притеснен за децата си, защото моите роднини ми обърнаха гръб – моите приятели, родителите ми, всички. Не можех да отида при роднини, не можех да отида при приятели и беше пълен хаос. За мен беше като краят на света“, спомня си Азис.
            
Четиринадесет години след последния престой на Робишо в Близкия изток, той организира спасителна мисия, за да спаси Азис, съпругата му и шестте им деца. 
 
Робишо си спомня: „Един от членовете на нашия екип забеляза група от 3500 сираци и каза:„ Хей, нека не спасяваме само Азис и семейството му; нека вземем с нас и тези сираци. И ние спряхме за секунда и се замислихме. Всички бяхме християни. Всички чувствахме товара, който Бог поставя върху сърцата ни, за да помогнем на колкото се може повече американци, преводачи, техните семейства, жени, деца, християни, които бяха преследвани. Просто искахме да помогнем на възможно повече хора."
 
Целта се превръща в мисия за спасяване на хиляди невинни от управлението на талибаните. Робишо и неговите героични приятели успяват да евакуират повече от 17 000 души.
 
„Когато военните бяха принудени да напуснат и 13 от нашите военнослужещи бяха убити, ние избрахме да останем, защото знаехме, че има хиляди американци, хиляди съюзници. Знаехме, че все още имаме способността да помогнем, така че го направихме", казва Робишо.
 
Ветеранът споделя историята си в нова книга, озаглавена „Спасяването на Азис“. Той отвежда читателите зад кулисите за уникален поглед върху хаотичното изтегляне на военните от Афганистан и чудодейните усилия за евакуация по време на историческата хуманитарна криза.
 
„Книгата е важна за нас, защото е важно историята да излезе наяве“, заключава Робишо.
 
И човекът, чието име е в заглавието, също изпраща свое лично послание.
 
„Молете се за бедните хора в Афганистан, защото аз силно вярвам в молитвите. Конкретно за тази мисия по въпросната евакуация, аз се молих в името на Исус и Той отговори. Всичко, което се случи, за мен беше истинско чудо“, казва Азис.
 
Робишо изтъква ролята на Бога във всички тези мисии за спасяване на хиляди хора. „Бог ни опази от всяка опасност. Той ни даде ясно мислене и отвори врати, които никой човек не може да отвори. И ние успяхме да направим това невероятно нещо и да бъдем част от него. Но в крайна сметка Бог го организира и цялата слава е на Него."
 
Източник: CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg