Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Световният евангелски алианс с призив към Русия

Main Pic
Публикувана: 05.03.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 394
Коментари: 0
Световният евангелски алианс и Съветът на евангелските протестантски църкви на Украйна публикуваха съвместно изявление, което за пореден път осъди руската инвазия в Украйна.
 
Това съобщава Risu.ua. Изявлението е публикувано във Фейсбук наред с други източници. В него се посочва, че Световният евангелски алианс, Европейският евангелски алианс и Съветът на евангелските протестантски църкви на Украйна искат да публикуват декларация в навечерието на Глобалния църковен отговор в Украйна, който се проведе между 1 и 3 март.
 
„Преди една година Русия започна тотална инвазия в Украйна“, пишат протестантските организации. Те допълват, че всички осъждат агресията и са благодарни на онези, които помагат на пострадалите.
 
Освен това съюзите призовават за незабавно изтегляне на руските войски от Украйна. „Това е най-бързият начин да се сложи край на войната“, твърдят те. Според алиансите нахлуването в Украйна е неоправдано и без причина. Те наричат лъжа мотивите за защита на етническите руснаци в Украйна, които често се използват от руския президент Путин и патриарх Кирил. Вместо това те казват „да се молим никой друг световен лидер да не насърчава подобни прояви на агресия, но има мъдростта да намери решения за възстановяване на справедливия мир“.
 
Алиансите обещават на всички, които са в трудна ситуация, защото са се евакуирали от дома си или са загубили членове на семейството си, да се молят за тях. „Нашата молитва е справедливият мир да дойде бързо; за да можете да започнете да лекувате и възстановявате; и че дори чрез болката си, можете осезаемо да изпитате Божието присъствие.“
 
Също така Евангелските алианси и Украинският съвет на протестантските църкви призовават руските християни да се изправят срещу своите лидери. „Ние призоваваме всички християни, независимо от тяхната нация, да се обърнат към Бога, като размишляват върху това как могат да увековечават вредата и след това да потърсят отговорност от техните правителства, социални групи и дори църковни общности за техните действия или бездействие.“
 
Източник: CNE News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg