Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хвалението и депресията

Main Pic
Публикувана: 06.03.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 887
Коментари: 0
Пастор Луи Гиглио от църквата Passion City в Джорджия разказва за своята борба с тревожност и депресия в миналото, споменавайки, че е открил, че поклонението е ефективно „оръжие“ срещу проблемите му с психичното здраве.
 
64-годишният пастор сподели в проповед, че в миналото се е борил с депресия и безпокойство, и е осъзнал, че поклонението към Бога му е помогнало да хвърли малко светлина в тъмнината, която го е обгръщала.
 
„Нормално е да имаш чувства. Но катастрофата е налице тогава, когато оставиш чувствата си да те водят. Така че е достатъчно честно да кажем „Днес се чувствам тъжен“, но не е добре да кажем „Ще оставя тъгата да вземе писалката и да напише историята на днешния ден“, проповядва Гиглио.
 
„Един от начините, по които можем да се борим с това – и ми отне няколко месеца в моята дупка, за да го разбера наистина – е хвалението. Поклонението на Бога е оръжие."
 
Гиглио казва, че е видял как хвалението „пробива дупка в тази невероятна пелена от мрак и пропуска само малка дупчица светлина“, добавяйки, че „една дупчица от Божията светлина е достатъчна, за да започне да променя обстоятелствата. Всъщност не се нуждаете от цял лъч светлина. Нуждаете се само от малък лъч светлина, ако това е Божията светлина.
 
Според Гиглио дяволът иска да открадне радостта от човечеството. Той отбелязва, че хората, които страдат от депресия, искат „да останат вътре“ и „да се скрият“.
 
"Защо?" — пита Гиглио. — Защото врагът иска да блокира светлината. И един от най-добрите начини за проникване на светлина е чрез поклонение и хваление към Бога.”
 
Гиглио подчертава, че въпреки че Исус е лечител и поклонението пред Него може да помогне на хората да се справят със своята депресия и безпокойство, много хора, които правят тези неща, продължават да се борят.
 
„Депресията е истинска. А поклонението може да ви изведе от нея. Ако кажем: „о, знаете ли, ние вярваме в Бога, така че нека просто да загърбим депресията“ не е добра стратегия“, пояснява Гиглио.
 
„Искам да сме сигурни, да сме наясно, че всеки човек е различен. Така че няма универсално решение за всички.”
 
Гиглио казва, че е научил ценен урок по време на лечебния процес: Важно е да гледате към Небето, когато се покланяте и да не се фокусирате повече върху битката, отколкото върху Исус.
 
„Казвам това с любов. Когато погледнем нагоре и хвалим Бога, това ни позволява да си спомним, че Той е в центъра и Той трябва да бъде фокусът на нашата привързаност и нашето поклонение“, заключава п-р Гиглио.
 
Church Leaders.com
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg