Събота, 30.09.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"Понеже, ако живеем, за Господа живеем, и ако умираме, за Господа умираме; и тъй живеем ли, умираме ли, Господни сме." Римляни 14:8

OnLine
RSS Facebook Twitter

Стивън Къртис Чапман със световно признание

Main Pic
Публикувана: 06.03.2023
Автор: А. Банкс
Прочетена: 576
Коментари: 0
Християнският автор на песни и изпълнител Стивън Къртис Чапман се нареди сред малцината световно известни музиканти, спечелил за 50-и път приза за най-добра песен.
 
Напълно съм поразен от подкрепата за тази песен и за моята музика, дори след толкова много години“, каза Чапман в изявление. „Да имаш песен номер едно в радиото като изпълнител/автор на песни е сбъдната мечта, а да имаш петдесет е просто невероятно! Това се случва само благодарение на невероятен екип и общност от приятели около мен, които вярват в невероятното. Благодарен съм и неописуемо смирен.“
 
За първи път 60-годишният Чапман постига песен №1, със своя сингъл „His Eyes“ в албума „Real Life Conversations“ от 1988 г.
Други топ песни са „Live Out Loud“, „I Will Be Here“, „For the Sake of Call“, „Dive“ и „The Great Adventure“.
 
Чапман се присъединява към малцината музиканти с 50 или повече топ радио хита в съответните им жанрове, включително кънтри певците Джордж Стрейт и Конуей Туити и поп звездата Мадона.
 
„Don’t Lose Heart“ на Чапман беше издаден през 2022 г. като част от „Still“, последния му албум, посветен на загубата и скръбта, които преживя семейството му. През 2008 г. 5-годишната му дъщеря Мария загина при катастрофа на алеята на къщата им.
 
„Да живея между небето и реалния свят – някак си се чувствам там, където се намирам в момента, копнея за рая повече от всякога, защото вярвам, че там е дъщеря ми“, каза той пред Religion News Service в интервю от 2017 г., когато публикува своята книга „Между небето и реалния свят: моята история“.
 
„И все пак аз продължавам да живея в много реален свят с непоправими неща.“
 
През февруари Чапман пусна нова версия на “Don’t Lose Heart” с участието на кънтри певеца Мичъл Тенпени.
 
„За нас е голяма чест и сме развълнувани да бъдем част от 50-ата песен номер 1 на Стивън с „Don’t Lose Heart“, каза Холи Забка, президент на Provident Entertainment/Sony Music, в съобщението на своята компания за изпълнителя. „Това безпрецедентно и монументално постижение за Стивън е доказателство за това, че той е невероятен изпълнител и автор на песни. Това постижение може да бъде засенчено само от безбройните животи, които са били променени от неговата музика.“
 
Чапман също така има 16 албума, с постижения в Billboard 200 и 59 награди на Gospel Music Association Dove – повече от всеки друг изпълнител – заедно с пет награди "Грами".
 
Christian Headlines
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg