Понеделник, 27.03.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Свещеник убит в Камерун

Main Pic
Публикувана: 10.03.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 270
Коментари: 0
Енорийският свещеник Оливие Нца Ебоде е открит мъртъв в Обала, централен Камерун. Според местни доклади той е бил подмамен да излезе  от дома си през нощта от мъже, които са го помолили да отиде с тях, за да послужи на болен член на семейството им.
 
Камерунският новинарски уебсайт 237online пише, че отец Ебоде е бил „известен със своята готовност да помага на бедните и отхвърлените хора“ и е „уважавана фигура“ в общността.
 
В уебсайта пише: „Убийството на отец Оливие Нца Ебоде е трагично напомняне за необходимостта от закрила на защитниците на правата на човека и хората, които се трудят за благоденствието на обществото“.
 
Доклад на Държавния департамент на САЩ за религиозната свобода в Камерун от 2021 г. установява, че повечето злоупотреби, включващи религиозната свобода, са насилие, свързано със сепаратистката криза.
 
„Тъй като религията, етническата принадлежност и политическата идеология са тясно свързани“, се съобщава в доклада, „често е трудно да се определи дали инцидентите са били предимно мотивирани от религията“.
 
Според оценката на Вашингтон конфликтът между правителствените сили и сепаратистите е предимно в англоговорящите области. Смята се, че 800 000 души са били разселени и най-малко 6 000 са убити при насилието.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg