Събота, 30.09.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"Понеже, ако живеем, за Господа живеем, и ако умираме, за Господа умираме; и тъй живеем ли, умираме ли, Господни сме." Римляни 14:8

OnLine
RSS Facebook Twitter

28 девойки са в болница след участие в окултен сеанс в Колумбия

Main Pic
Публикувана: 09.03.2023
Автор: Б. Холоуел
Прочетена: 733
Коментари: 0
Дъската "Уиджа",  която датира от 19 век и се използва за спиритични сеанси, отново е в медийните заглавия, след като 28 момичета на училищна възраст са били хоспитализирани, вследствие на участие в окултен сеанс в училището си в Колумбия.
 
Предполага се, че инцидентът се е разиграл сред ученици в образователна институция в Галерас. След участието в сеанса момичетата са имали пристъпи на тревожност, припадъци и други подобни проблеми.
 
Пострадалите са изпратени в местна болница. Техните диагнози в момента са неясни, въпреки че родителите очакват да чуят от лекарите какво точно се е случило, съобщава Fox News.
 
Някои обвиняват използването на дъските "Уиджа" и спиритичните сеанси за безпокойството, паниката и другите психически проблеми, появили се у девойките.
 
„Констатирани са 28  случая на безпокойство при учениците“, казва Хюго Торес, който ръководи образователната институция в Галерас.
 
Но според New York Post ръководителят на училището не е доволен от начина, по който ситуацията е  обсъждана в медиите. Той призовава хората да изчакат повече подробности, преди да прибързват с присъдата.
 
„Като се имат предвид докладваните случаи, серия от коментари заля общността. Вместо да помогнат за разрешаването на ситуацията, те доведоха до объркване и неблагоприятна среда за нашата работа“, коментира той. „Училището чака медицинските диагнози, за да предостави допълнителна надеждна информация.“
 
Не е ясно дали има някаква истина в твърденията за дъската "Уиджа", въпреки че настолната игра според някои е проводник към демоничното царство и отваря врата за неблагоприятно духовно влияние.
 
Важно е да се отбележи, че Библията ясно забранява практикуването на гадаене, търсене на свръхестествено знание за бъдещето, и некромантията, както и опити за общуване с мъртвите.
 
Второзаконие 18:10-12 гласи: „Да не се намери сред вас някой, който да изгори сина си или дъщеря си като принос, никой, който се занимава с гадаене или предсказания, или тълкува поличби, нито магьосник, нито магьосник, нито медиум, нито некромант или този, който пита мъртвите, защото всеки, който прави тези неща, е мерзост за Господа”.
 
Трагично е, че окултните практики стават все по-популярни и по-разпространени в нашето общество, особено след като темата за Бога и вярата в Него присъстват все по-малко в съвременната култура.
 
Източник: Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg