Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато съгрешаваме

Main Pic
Публикувана: 11.03.2023
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 671
Коментари: 0
"Дечица, пиша ви това, за да не съгрешите. Но ако някой от вас съгреши, имаме ходатай при Отца – Исус Христос праведният."
 
                                                                                                                                    (1 Йоан 2:1)
 
Кой понякога не се отбива от пътя? Аз и всеки друг трябва да благодарим на Бога, когато сме опазени от греха. Но дори и когато съгрешим, не трябва да се отчайваме, че няма да намерим милост пред Бога. Тези, който смятат, че техните постижения струват много и ги правят достойни, не вярват на Божията  милост и съгрешават съответно.
 
Не се отчайвате, след като сте съгрешили, но вдигнете очите си нагоре, където Христос ходатайства за вас. Понеже Той е вашият Ходатай и Застъпник, Той се застъпва за вас, казвайки: “Отче, за този човек Аз страдах. Аз се застъпвам за него.”
 
Тази молитва никога не е безполезна, понеже Христос е нашият първосвещеник (Евреи 5:10). Дори когато имаме Христос, нашият Първосвещеник, Ходатай, Посредник,  Примирител и Итешител, ние вместо това се обръщаме към мъртви светии и смятаме Христос за наш Съдия.
 
Ето защо трябва да напишем тези думи на апостол Йоан със златни букви на сърцата си. Така отидете при Него и Му кажете: “Господи Исусе Христе, не зная за друг защитник, утешител и посредник освен Тебе. Не се съмнявам, че Ти си всичко това за мен. Аз се държа здраво за тези думи от Словото и ги вярвам.”
 
Христос се е родил за нас. Пострадал е за нас. Възнесъл се е на небето заради нас, седнал е отдясно на Отца заради нас и се моли за нас. Сатана се опитва с цялата си сила да заслепи сърцата ни, за да не вярваме на това, което Светият Дух казва в този текст.
 
Състоянието на всеки християнин е чудо! Защото християните са едновременно грешници и праведници. Те са грешници поради грешната природа, която носят със себе си, заразена от греха.
 
Те са праведни, понеже Духът на Бога ги тласка надалеч от греха. С нашия ум ние никога няма да разберем чудото на това уникално състояние. Това е възможно единствено чрез Божия Дух.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg