Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Избери живота!

Main Pic
Публикувана: 14.03.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 437
Коментари: 0
Когато за първи път започнах да ходя на църква, ми беше много трудно, защото бях самотник. Докато растях, редовно се местехме от едно място на друго. В резултат на това винаги бях новото дете в училището. И докато науча имената на всички деца в класа, беше време да се преместя отново в друго училище в чужд град.
 
Но след това станах част от Христовото семейство в църквата. И през годините изградих приятелства, които поддържам и до днес.
 
Може би си мислите: „Е, мен никой не ме познава в църквата.“
 
Какво ще кажете за следната идея? Защо не останете малко след богослужението или пък да идвате 15-20 минути преди да е започнало? Опознайте хората. Посещавайте всички богослужения всяка седмица и участвайте в малка група за молитва и изучаване на Библията. Ще научите имената на другите хора във вашата църква и ще започнете да изграждате приятелства.
 
Знам, че това не става лесно за всеки. Но ето какво трябва да помним: Бог иска да промени модела на живота ни, ако ние само Му позволим.
 
Ако сте страдали в живота си, ако някой ви е пренебрегвал, малтретирал, използвал или изоставил, съжалявам, че това се е случило. Но Бог може да поеме цялата болка, която сте преживели, и да я използва, за да помогне на други хора. Той може да ви превърне в човека, който Той иска да бъдете.
 
Вие сте обичани от Бога. Той ви обича с вечна любов. Всъщност Той ви обича толкова силно, че изпрати собствения Си Син да страда и умре за вашите грехове.
 
Когато децата на Израел бяха готови да влязат в Обетованата земя, Моисей ги предупреди: „Днес ви дадох избор между живота и смъртта, между благословиите и проклятията. Сега призовавам небето и земята да станат свидетели на избора, който правите. О, избери живота, за да живееш ти и твоето потомство!“ (Второзаконие 30:19).
 
Имате избор. Това е вашият избор, но се надявам да изберете правилно. Ще се радвате, че сте го направили.
 
 
 
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg