Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Сигурни в Божията воля

Main Pic
Публикувана: 16.03.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 558
Коментари: 0
Има ли Бог генерален план за живота ни? И ако е така, как да го открием? Как можем да познаем Божията воля?
 
Често имаме два възгледа за волята на Бога, които не са точни. Първото мнение е, че намирането на Божията воля е трудно, сякаш Бог я крие от нас. Представяме си как Бог гледа надолу от небето и казва: „Близо си. Почти на крачка си от разкриване на Моята воля.“
 
Противоположното мнение е, че Божията воля е нещо нежелателно, като спазването на диета. Всяка диета изглежда или досадна, или противна. Ние също можем да възприемаме Божията воля по този начин.
 
Но ето какво трябва да знаем: От една страна, в Божията воля има радост. Например апостол Павел пише на вярващите в Рим: „По Божията воля ще мога да дойда при вас с радостно сърце и ние ще бъдем насърчение един за друг“ (Римляни 15:32 NLT) .
 
Божията воля трябва да ни изпълва с радост. Трябва да живеем с мисълта, че Той иска да ни разкрие волята Си.
 
От друга страна, когато не ходим в Божията воля, ние сме нещастни. Всъщност най-нещастното място е извън Божията воля.
 
Божията воля не е опция за истинския християнин. Следователно не само трябва да искаме да знаем Божията воля, но също така трябва да се стремим да я вършим. Псалмистът Давид пише: „Радвам се да върша Твоята воля, Боже мой, защото Твоите наставления са написани на сърцето ми“ (Псалм 40:8 NLT).
 
Божията воля не е нещо, което сме принудени да направим, но тя трябва да бъде нещо, което искаме да извършим. И едва тогава ще открием радостта от послушанието и изпълняването на Божията воля.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg