Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Вериги и електрически шок за млада християнка в Судан

Main Pic
Публикувана: 19.03.2023
Автор: ЕВ
Прочетена: 841
Коментари: 0
След като напуска исляма, за да приеме Христос, млада жена от Судан е била окована в дома си, подложена на електрически шок в психиатрична болница и е загубила децата си, казва местен източник.
 
Аватиф Абдала Каки, 27-годишна майка на четири деца в Омдурман, става християнка на 27 януари, след като роднина ѝ разказва за спасението чрез вяра в Христос, казва източникът, чиято самоличност се пази от съображения за сигурност.
 
Няколко дни след като приема Христос, тя сънува сън, в който Исус ѝ се явава. Тя разказва на роднините си за това и за новата си вяра в дома на родителите си в Омдурман, от другата страна на Нил от Хартум, където тя живеела с нейния съпруг и децата им, казва източникът.
 
Съпругът ѝ се опитал да я принуди да се отрече от вярата си, като оковал краката ѝ във вериги, казва източникът. Твърдейки, че е луда, след това той насила я отвежда в психиатрична болница, където ѝ поставят инжекция и я подлагат на електрически шок против волята ѝ, казва източникът.
 
Краката на Абдала са  наранени от веригите и въпреки че съпругът ѝ е завел децата им в къщата на родителите си, за да живеят с него, той оказва голямо влияние върху семейството ѝ и остава заплаха за живота ѝ, казва източникът. Най-голямото от четирите деца е на 8 години.
 
„Тя продължава да живее в душевни терзания“, казва източникът, добавяйки, че нейните родители и братя и сестри са мюсюлмани, които вярват, че тя страда от психично заболяване заради вярата в Христос. „Страхувам се за нейната безопасност и се моля тя да намери убежище извън дома си, за да има душевен мир и да расте в новата си вяра.“
 
Абдала не получава никаква помощ от християни, казва източникът.

Източник: Morning Star News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg