Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Професор уволнен от богословски колеж заради библейско становище

Main Pic
Публикувана: 20.03.2023
Автор: Т. Филипс
Прочетена: 439
Коментари: 0
Професор в библейски колеж в Обединеното кралство е уволнен заради публикация в Tуитър, че хомосексуалността „нахлува в църквата“.
 
Д-р Арън Едуардс е изгонен от колежа Клиф в Дербишър, Англия, след като публикува въпросния туит на 19 февруари. Администраторите на колежа уволняват Едуардс за това, че е „опозорил колежа“ с негова публикация, насочена към хомосексуализма.
 
Адвокатът на професора в Християнския правен център обвини старши служител, че думите на клиента му „могат да бъдат изключително вредни“ и „да повлияят на основната работа на колежа“ и „бизнес плана“, съобщи Fox News.
 
Професорът по теология казва, че реакциите на служителите на колежа илюстрират тезата му.
 
„Реакцията и несправедливото отношение, което преживях от Cliff College и методистката църква във Великобритания, напълно илюстрират проблема, който моята публикация визира“, казва той в изявление за Fox News.
 
Той добавя: „Публикацията не беше клевета; не беше нападение срещу колега или кокретна личност; не беше обидна. Не касае за екстремистки религиозен възглед. Беше една доктринална позиция и беше погрешно разбрана от мнозина, които желаят да причинят лични и институционални проблеми на тези, които изразяват това мнение."
 
Източник: Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg