Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Лекар свидетелства за чудо на възкресение след молитва

Main Pic
Публикувана: 21.03.2023
Автор: Стив Уорън
Прочетена: 637
Коментари: 0
Лекар свидетелства, че жена е била възкресена от мъртвите чрез силата на молитва часове, след като персоналът на спешното отделение е направил всичко възможно, за да я съживи, но не е успял.
 
Д-р Ландън Д. Винсън, лекар в спешното отделение в Регионалния медицински център Кофивил в Кофивил, Канзас, наскоро разказа на членовете на църква за чудото, на което е бил свидетел заедно с техния пастор Ранди ДеПрийст.
 
Във видеоклип, публикуван в YouTube, Винсън дава своето свидетелство. През пролетта на 2021 г. в разгара на пандемията от COVID-19, жена, чието име лекарят не помни, е приета в спешното отделение в Кофивил. Тя е подложена на изкуствено дишане, но без резултат. В крайна сметка е обявена за умряла.
 
„Наистина накарахме сърцето ѝ да бие отново, но по същество единственото нещо, което поддържаше сърцето ѝ, бяха инжекциите адреналин в кръвта ѝ и поставянето ѝ на вентилатор“, каза Винсън. „От медицинска гледна точка тя не беше жива. Тя беше в „мозъчна смърт“.
 
Лекарят описва многобройните начини, по които медицински служители определят, че дадено лице е починало. В този случай не са открили признаци на живот. Очите на жената били приковани и разширени. Тя не показвала рефлекс и крайниците ѝ имали петна, които предшестват смъртта. И така, д-р Винсън, неговият персонал и съпругът на жената, решили да изключат животоподдържащата система.
 
Според д-р Винсън, съпругът на жената е помолил приятел да се обади на техния пастор, за да дойде и да се помоли за нея.
 
Винсън си спомня, че казал на съпруга: „Разбира се. Ще изчакаме пасторът да дойде.“ Той и медицинските сестри решили да изчакат пастора от уважение към болната и нейния съпруг.
 
След няколко минути пасторът пристигнал в болницата. Персоналът не му казал за състоянието на жената, затова той поставил ръка на рамото ѝ и започнал да се моли.
 
„Започнахме да се молим над нея“, спомня си лекарят. „Главата ми беше наведена. Имаше и медицинска сестра в стаята. Може би само няколко минути след молитвата машината започна да работи. Реших, че трябва да я изключа, за да не ме разсейва. Когато погледнах нагоре, спонтанното дишане започна да се връща. Видях животът да се връща в тази жена."
 
Докато пасторът се молеше над нея, той започна да ѝ задава въпроси. Тя започна да кима с глава и да отговаря.
 
Той я нарече по име и каза: "Аз съм пастор Ранди и дойдох да се помоля за теб." Очите ѝ се отвориха и той попита: "Чуваш ли ме добре?" Тя кимна: „Да“.
 
Пасторът запита жената: „Познаваш ли Исус Христос като твой Спасител?“ Тя отново кимна „Да“. Той продължи: „Това е страхотна новина. Днес ще направим нещо, което казва Писанието. Когато двама или трима се съгласят за нещо и вярват в името на Господ Исус Христос, ако Го помолят, Той ще им отговори. Така че аз моля Бог да възстанови здравето ти и да те излекува. Съгласна ли си?" Отново нейният отговор беше „Да“.
 
„Това нямаше смисъл за мен, защото жената нямаше никакви признаци на живот“, казва д-р Винсън. Той продължава: „Бяхме спрели всички лекарства. Преди това бяхме вливали четири лекарства, за да поддържат сърцето ѝ. Всички системи бяха изключени. Но изведнъж започнахме да напипваме пулс и кръвното ѝ налягане постепенно стана нормално.“
 
Тя мигаше с очи. Наведох се и попитах: „Чуваш ли ме?“ Тя кимна с глава „Да“. Попитах: „Искаш ли да продължим да те лекуваме?“ Тя поклати глава „Да“.
 
„Това беше първото истинско чудо, което някога съм виждал. Беше много смиряващ момент. Постоянно чувах Бог да ми казва: „Това е Мое дете. Аз решавам кой да живее.““
 
„Накратко, жената беше клинично мъртва и ние се готвихме да я обявим за такава. Тя започна да се движи и да отговаря на въпросите на пастора по време на молитвата му. Сега тя не просто имаше пулс и кръвно налягане, тя се бореше да диша без апарат. Имаше нужда от успокоителни, за да я задържим в леглото и да улесним транспортирането“, отбелязва той.
 
„Не виждам друго обяснение освен чудо за този феномен. Не твърдя, че този пастор възкреси жената от мъртвите. Казвам, че непоколебимата му вяра и молитва са задействали или освободили нещо духовно, което надхвърля реалностите. Не знам дали някога ще разбера механизма, но знам, че беше мъртва преди молитвата и жива след нея.
 
Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg