Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Вяра и плод

Main Pic
Публикувана: 26.03.2023
Автор: Калина Касева
Прочетена: 692
Коментари: 0
"А без вяра не е възможно да се угоди на Бога, защото който идва при Бога, трябва да вярва, че Той съществува, и че възнаграждава тези, които Го търсят."                                                                                                                                                                        Евр.11:6
 
Вярата вярва не само, че Бог съществува, но вярва и в Неговото естество, т.е. Той възнаграждава тези, които го търсят. Вярата е наясно, че не може човек да търси Бог, и Той да не отговори. Ако поради фалшиво смирение кажем, че не се интересуваме от това, да бъдем възнаградени, омаловажаваме половината от същността на вярата. 
 
"Не се лъжете, Бог не е за подиграване! Понеже, каквото посее човек, това и ще пожъне. Защото който сее за плътта си, от плътта си ще понеже тление, а който сее за Духа, от Духа ще пожъне вечен живот."
                                                                                                               Гал.6:7 
 
Подигравка с Бога е да си мислим, че можем да направим нещо, и Бог  да не отговори адекватно. 
 
"Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда,  и всичко това ще ви се прибави."
                                                                                                                    Мат 6:33
 
Отново обещание за възнаграждение! Но ако първо търсим Неговото царство! А Неговото царство не е ядене и пиене, а правда, мир и радост в Святия Дух. Божията правда е отговор на греховете ни, Божият мир е отговор на нашите скърби и печал, а радостта в Господа, която е нашата сила, е отговор на нашето изцеление.
 
Вярата не е резултат на вътрешни борби, тя е резултат от нашето предаване на Него! И тя винаги има плод!
 
Вярата е взаимоотношение с Бога! Тя е резултат от срещата ни с Него! И Бог ни възнаграждава, когато напълно се предадем на Него.
 
И  отново трябва да поверим на Господа всичко, с което ни е благословил, защото Той продължава да възнаграждава. Затова Му предаваме всичко отново и отново!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg