Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Напрежение между християнските партии в Словакия

Main Pic
Публикувана: 28.03.2023
Автор: ЕВ
Прочетена: 1080
Коментари: 0
Налице е напрежение между двете християнски партии в Словакия. Християнският съюз обвинява Християндемократическата партия, че не сътрудничи въпреки споделят една и съща вяра.
 
Въпреки че членовете на двете партии са за обединяването на кандидатските листи на Християнския съюз (KU) и Християндемократическата партия (KDH) за предстоящите избори, Християндемократическата партия не изглежда склонна да го направи. Това съобщава вестник "Стандарт". Вместо това Християндемократическата партия реши да не включва членове на Християнския съюз в своята кандидатска листа.
 
Християнският съюз е разочарован от това решение. На страницата си във Фейсбук партията пише, че е „искрено заинтересована от съвместен напредък на изборите“. Въпреки това, Християнският съюз посочва, „не са получили нито един сериозен отговор от KDH за шест седмици. Вместо това християндемократите не спират да подчертават, че "ще отидат на изборите сами", се казва в съобщението. От друга страна KDH повтори, че „преговарят с лица от KU“, което Християнският съюз нарича „изключително нечестен подход“.
 
Християнският съюз завършва изявлението си, като казва, че партията съжалява за решението на Християндемократите и че КУ ще продължи сама парламентарната си работа.
 
Християндемократическата партия, от друга страна, пише в прессъобщение, че сътрудничеството с Християнския съюз е трудно, тъй като KU е подкрепял лоялно сегашното правителство. Християндемократическата партия е известна с това, че критикува коалицията. Партията добавя, че не е получила програма с приоритетите на Християнския съюз, докато „дебатът по програмата е от ключово значение“.
 
Източник: CNE News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg