Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастир убит от роднини ислямисти в Уганда

Main Pic
Публикувана: 28.03.2023
Автор: EV
Прочетена: 1048
Коментари: 0
Мюсюлмански роднини на пастор от източна Уганда са го извели от дома му и са го убили по най-жесток начин заради християнската му вяра, казват източници, които предпочитат да не бъдат назовавани от съображения за сигурност.
 
Пастор Адинани Булва е избягал от мюсюлманската опозиция в Северна Уганда и се е върнал у дома в село Мутерере, област Бугири през януари, преди да бъде убит на 10 март. Той е на 42 години.
 
„Започнахме да проповядваме на членовете на семейството и в началото на февруари четирима роднини мюсюлмани се обърнаха към християнството, но първородният син в семейството [братът на пастор Булва] се противопостави на християнската вяра и ни предупреди, че трябва да спрем да заблуждаваме мюсюлманите и да им говорим, за да приемат Христос“, разказва съпругата на пастора Забиина Нюумбве.
 
„Две седмици по-късно съпругът ми беше поканен да присъства на семейно събрание в къщата на родителите си, където беше притиснат да се отрече от християнската вяра, но той каза, че е готов да умре заради Христос. На 10 март около 21:30 ч. няколко роднини мюсюлмани дойдоха в дома ни, бесни и крещящи.
Те казаха: „Ние сме мюсюлманско семейство и Аллах е нашият Бог“, споделя Нюумбве пред Morning Star News. „Бяхме уплашени. Аз и децата се скрихме в спалнята, докато оставихме съпруга ми във всекидневната.“
 
Разгневените роднини влязоха вътре и принудиха пастор Булва да излезе навън. На около 200 метра от дома ни чухме силен вой. Останахме вътре в къщата. Съпругът ми не се върна. Рано сутринта отидох да видя съсед християнин, който ме придружи до мястото на инцидента, само за да видя съпруга ми от разстояние полугол. Не успях да сдържа емоциите си и се развиках с висок глас. След това припаднах от шока.”
 
Тялото на пастор Булва е намерено с дълбока рана на челото, кърпа около врата, което показва, че е бил удушен, и порезни рани по левия крак.
 
Източник: Morning Star News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg