Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастир убит, а съпругата му отвлечена в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 29.03.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1228
Коментари: 0
Ислямисти са убили пастор в щата Кадуна, Нигерия, две седмици след като терористи убиха сина на баптистки пастор в същия щат, съобщават източници.
 
П-р Муса Майрими от Евангелската църква Winning All (ECWA) в село Буда 2, близо до Касуван Магани в окръг Каджуру, е бил убит в дома си, а съпругата му е отвлечена, казва председателят на Християнската асоциация на Нигерия (CAN), п-р Джоузеф Хаяб.
 
„Терористите са нахлули в общността в четвъртък, 23 март, и са убили пастора в дома му“, казва Хаяб. „Съпругата му е отведена в плен, заплашена с оръжие.“
 
Хаяб казва, че повече от 100 християни са били отвлечени в окръзите Кауру, Джаба, Качия, Кагарко и Каджуру в щата Кадуна.
 
„Към кого ще викаме и към кого ще бягаме за помощ, освен към Бога?“ казва той. „Представете си, че откакто започна касапницата с отвличане на християни в щата Кадуна, не са извършени арести.“
 
Жителят на района Истифанус Мааджи призовава за молитва.
 
„Нека се молим за безопасното завръщане на съпругата, пастора и други християни, взети в плен от ислямисти“, казва Мааджи.
 
В село Каримбу-Кахугу в щата Кадуна, окръг Лере, на 10 март терористи нахлуха в дома на баптисткия пастор Дади Бабас в 1 часа сутринта, убиха сина му и отвлякоха жена му и трима членове на семейството, докато пасторът присъстваше на погребение в щата Баучи, казва той.
 
Пастор Бабас казва в текстово съобщение, че е бил информиран за нападението в 4 часа сутринта и че жена му е освободена.
 
„Синът ми беше брутално убит от терористите, докато съпругата ми, снаха ми, която е с малко бебе, и други двама членове на семейството ми бяха отвлечени“, каза той. „Докато изпращам това съобщение, трима членове на моето семейство остават в плен при бандитите, докато съпругата ми беше върната от терористите, защото е болна.“
 
Източник: Morning Star News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg