Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Украинските църкви против еднополовите бракове

Main Pic
Публикувана: 30.03.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 533
Коментари: 0
Украинските църкви се противопоставят на законопроекта за еднополовите партньорства, внесен наскоро в Украйна. Съветът го нарича "атака срещу институцията на брака и семейството, установени от Бога и Конституцията на Украйна".
 
Новият законопроект предлага еднополовото партньорство да се приравни към хетеросексуалните връзки, като и двете се класифицират като „семеен съюз“. Това налага промяна на Семейния кодекс на Украйна, пише в изявление на организацията-чадър Всеукраински съвет на църквите и религиозните организации.
 
Това развитие тревожи Съвета, който се обърна към председателя на украинския парламент с възражения срещу легализирането на еднополовите партньорства. Членовете на Съвета молят украинските депутати да отхвърлят законопроекта. Според църквите законопроектът заплашва „моралното и физическо здраве на децата и правото им на възпитание в семейство, създадено въз основа на брака на мъж и жена“.
 
Освен това Съветът смята, че разрешаването на еднополовите двойки да се регистрират като семейни двойки влошава демографската криза, в която се намира страната, съобщава Kath.net. Представителите на църквата основават това схващане на „естествената неспособност на еднополовите двойки да имат деца“. Това би представлявало допълнителен проблем към острия демографски проблем, пред който страната е изправена, по-специално поради руската война, в която много украинци бяха убити или се преместиха в чужбина.
 
Съветът на църквите също се тревожи, че разрешаването на еднополови двойки да получат официално партньорство е стъпка надолу по хлъзгав наклон, пише Domradio. „Можем да прогнозираме, че в случай на приемане на горепосочения проектозакон, следващата стъпка на лобистите на еднополовите връзки ще бъде инициирането на възможността за осиновяване на деца от еднополови двойки, с всички изключително негативни последици за формирането на личността на такива деца и с отнемането на естественото им право на отглеждане в пълноценно семейство – имащо и баща, и майка”, се казва в обръщението.
 
Вместо това Съветът смята, че е дълг на украинската държава да „насърчава здравото семейство“, да укрепва брачните отношения и отговорното родителство“, пише Die Tagespost.
 
Източник: CNE News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg