Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В небесната слава премина п-р Христо Благинов

Main Pic
Публикувана: 30.03.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 646
Коментари: 0
Пастир Христо Благинов премина в небесната слава след дълги години на неуморно служение за Божието царство. Неговото духовно служение е съпроводено и от социална и хуманитарна дейност, която намира своя широк отзвук в обществото. Поместваме кратък материал от regnews.net , който отлично описва живота му на неизменно посвещение в помощ на бедните и нуждаещите се.
 
"Един истински самарянин, намерил смисъл за живота си като помага на другите – пастор Христо Благинов, приключи земния си път. Той е основател на Евангелската Петдесятна църква в Горна Оряховица в началото на 90-те години на миналия век. Заедно с духовната подкрепа, която дава на хората, организира и хуманитарна помощ чрез църковни общности от Швейцария. Болници, социални домове, хора в нужда от целия регион получават подкрепа чрез даренията, минаващи през Църквата на пастор Благинов.
 
Най-голямото му дело е създаването на първия приют за бездомници в областта. В началото подслоняват хората, останали на улицата, в таванско помещение над Църквата. В първите дни на 2012 г. пасторът спечели шестица от ТОТО-то и дари по-голямата част от парите за закупуване на имот, в който бе изграден днешният център „Промяна”. Десетки хора, изпаднали в беда, са намирали подкрепа в центъра, на който Христо Благинов продължаваше да помага и след пенсионирането си.
 
През 2013 г. той получава признанието „Достоен българин”, а Общинският съвет в Горна Оряховица му присъжда една от Годишните награди за принос към развитието на социалните дейности в общината.
 
Поклонението пред пастор Благинов започва в 10 часа на 4 април в Евангелската Петдесятна църква. Погребението е от 13 часа на Гробищния парк в Горна Оряховица."
 
Reg.news.net
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg