Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Англиканската църква с нови структури заради еднополовите съюзи

Main Pic
Публикувана: 02.04.2023
Автор: Christian Post
Прочетена: 992
Коментари: 0
Англиканското духовенство се противопостави на плановете на Англиканската църква да допусне ритуал, благославящ еднополовите съюзи. Съобщението беше направено на уебсайта на St Helen's Bishopsgate, една от най-големите евангелски англикански църкви в Лондон.
 
В изявление на уебсайта си църквата каза: „След неотдавнашното отклонение на Камарата на епископите от библейското учение за брака и сексуалността са необходими нови ръководни структури“.
 
Добавя се, че деканатът ще „продължи да насърчава здравото учение на Англиканската църква“ (CofE) и ще подкрепя работата на съществуващите евангелски органи в CofE, включително Евангелския съвет на Англиканската църква (CEEC).
 
Главата на деканата проведе първата си среща в Лондон в понеделник, на която присъстваха 10 духовници.
 
Фил Мартин, викарий на St Botolph's Aldersgate, е избран за временно изпълняващ длъжността декан и е натоварен да председателства срещите занапред.
 
Във видео съобщение той каза: „Тъй като Камарата на епископите се отклони от учението на Библията за брака и греха и следователно от истинското Евангелие на Исус Христос, е необходима промяна, необходими са нови структури.“
 
Преподобният Крис Фишлок, старши служител на абатството Сейнт Николас Коул, заяви, че членовете на катедрата на деканата планират да се срещат редовно.
Той отправи покана към „всички духовници в град Лондон, които са принудени да се противопоставят на цялото епископско ръководство от Дома на епископите на основание. Според него предложените от тях Молитви на любов и вяра подкопават доктрината на Англиканската църква за брака и те няма да да ги подкрепят.
 
В отговор на формирането му Лондонската епархия излезе с изявление, в което се казва, че главата на деканата няма „правно основание за това решение“.
 
„Епархията беше информирана за първи път преди няколко часа, че група духовници в град Лондон се опитват да създадат свои собствени паралелни, нерегламентирани структури, извън тези на епархията на Лондон и Църквата на Англия. Този едностранен ход няма правна основа“, казаха от епархията.
 
„Инициативата беше обявена публично, без обсъждане, във време, когато продължаващият конструктивен диалог тук, в столицата и в цялата страна, след предложенията на Дома на епископите в отговор на шестгодишния процес „Живот в любов и вяра“.
 
„Като епархия, ние оставаме ангажирани да работим заедно чрез нашите различия, признавайки силата на споделената ни вяра в Христос и всичко, което ни обединява.“
 
Източник: Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg