Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато играта загрубее

Main Pic
Публикувана: 02.04.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 461
Коментари: 0
Антисемитизмът, омразата към еврейския народ, е дяволска работа и има далечна история. След като Адам и Ева ядоха от забранения плод в райската градина, Бог каза на Сатана: „Ще предизвикам враждебност между теб и жената, и между твоето потомство и нейното потомство. Той ще те удари по главата, а ти ще го удариш в петата” (Битие 3:15 NLT).
 
Играта започна. Бойните линии бяха очертани и дяволът знаеше, че избавителят, Месия, един ден ще се появи на сцената. Той също знаеше, че Избраникът ще дойде чрез еврейския народ.
 
В Изход виждаме как фараонът издава указ да бъдат убити всички еврейски бебета. Но смелите еврейски акушерки отказаха да изпълнят неговия указ и спасиха тези бебета. Едно от тези момчета беше поставено в малка кошница с малко смола около нея, за да го поддържа на повърхността, и беше изпратено да плава по река Нил. Това малко момченце стана известно като Мойсей и избави еврейския народ от робството на фараона.
 
След това стигате до книгата на Естир и дяволът отново е в нея със заговор да унищожи еврейския народ. Но Бог се намеси.
 
Може би сте в момент от вашия живот, в който си казвате: „Изобщо не чувствам, че Бог е с мен. Чувствам се така, сякаш съм съвсем сам в света.” Ако не си християнин, Бог е с теб в широкия смисъл на думата, защото Бог е вездесъщ. Той е навсякъде. Но има разлика между това Бог да е с теб и Бог да е в теб.
 
Това всъщност означава да си истински християнин. Това означава, че Христос живее вътре в теб. Бог иска да бъде част от живота ти. Може да изглежда, че Той не ти обръща внимание, но всъщност не е така. Бог винаги е с теб във всяка битка, колкото и ожесточена да е тя, защото си Негово дете и си Му поверил живота си.
 
Бог никога не изоставя Своите деца.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg