Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

СЗО с нов доклад

Main Pic
Публикувана: 04.04.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 634
Коментари: 0
В световен мащаб 1 на всеки 6 души е безплоден. Това показва нов доклад на Световната здравна организация (СЗО).
 
Докладът показва, че безплодието засяга всички слоеве на световното население. С други думи, процентите са сравними за страните с висок, среден и нисък доход, пише организацията в прессъобщение.
 
Организацията призовава за повече и по-добър достъп до лечение на безплодие. „Самата част от засегнатите хора показват необходимостта от разширяване на достъпа до грижи за плодовитостта и гарантиране, че този въпрос вече не е настрана от здравните изследвания и политики, така че безопасни, ефективни и достъпни начини за постигане на родителство са достъпни за онези, които го търсят“, казва генералният директор на СЗО д-р Тедрос Аданом Гебрейесус.
 
Според Световната здравна организация безплодието оказва тежко психическо въздействие върху засегнатите. Организацията посочва, че може да причини значителен стрес, стигма и финансови затруднения, засягайки психическото и психосоциалното благополучие на хората.
 
И все пак количеството изследвания изостава, посочва Световната здравна организация. Много страни не спонсорират лечението, така че хората трябва сами да го плащат. Това дори може да доведе до бедност, тъй като хората харчат много пари за този вид грижи.
 
Наскоро статистиката показа, че броят на гражданите на ЕС продължава да намалява и ще намалее с 27,3 милиона души до края на този век. Това съобщава Europa Nu. В началото на миналата година ЕС наброяваше около 447 милиона души, но до 1 януари 2100 г. броят им ще намалее до 420 милиона според статистиката.
 
Според Europa Nu прогнозата се основава на редица предположения за раждаемостта, смъртността и миграцията. Очаква се повече хора да умират, отколкото да се раждат бебета. Това означава, че средната възраст на европейското население ще се увеличи в сравнение с по-младите възрастови групи.
 
Източник: CNE News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg