Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Страдална сряда

Main Pic
Публикувана: 11.04.2023
Автор: Петя Зарева
Прочетена: 607
Коментари: 0
Стъпките ТИ се долавят по-трудно заради веселата глъчка.  Чета Твоите думи за талантите, които един господар даде на слугите си, преди да замине на дълъг път. Тази притча винаги ме е приземявала, когато съм била еуфорична.
 
Кое ме вълнува повече? Дали съм от тези с 3 или 1 талант или оползотворяването на цели 5, ако случайно ги имам? Дали стискам здраво единствения? Дали го пазя, погребан дълбоко?
 
А какво ще стане, ако имам цели 5, използвам само 4, а 5-ият е заровен? Дали е възможно това? 4 не са ли достатъчно?
 
ТИ бил ли си уморен от безкрайните тълпи? Отегчаваха ли ТЕ техните искания? Предпочиташе ли да бъдеш сам, с Баща ТИ, за сметка на слугуването, което беше така неблагодарно?
 
Дали си бил екстроверт или интроверт?
 
Как е възможно само волята на Отец да е била водеща, а не собственото ТИ желание? Дали не задавам всички тези въпроси, за да отклоня вниманието от отговорите, които трябва да дам за себе си и за талантите, които сигурно имам? Не е ли странно, че в превод думата "талант" касае скъпа златна монета, но на български това обозначава "дарование, способност", дадени от Всевишния...
 
Как е възможно да ме обичаш съвършено, без да заслужавам? Духовната мъгла се разсейва. Душата е прояснена. Съзира Твоя образ в огледалото на Словото. ТИ ме наричаш "скъпоценна". Искам да го вярвам, въпреки всички отровни гласове, които ми шепнат обратното.
 
ОБИЧАНА СЪМ ОТ ВЛАДЕТЕЛЯ НА ВСЕЛЕНАТА, А ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ ДОСТАТЪЧНО. 
 
Страдалната сряда ме изпълва с тъга, сигурно защото времето наближава, но ТИ СИ ЖИВ. Зная го. Никой не може да ме разубеди. А най-славното е, че ТИ живееш в мен. Никой и нищо няма да ме отлъчат от любовта ТИ.
 
Покланям ТИ се, Господи, благодарна, че четеш в сърцето ми.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg