Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Обръщение на председателя на СЕПЦ по повод Великден

Main Pic
Публикувана: 16.04.2023
Автор: п-р Румен Борджиев
Прочетена: 930
Коментари: 0
ДО
ВСИЧКИ ВЯРВАЩИ И ЦЪРКВИ
В СЪСТАВА НА СЕПЦ В БЪЛГАРИЯ
 
Уважаеми братя и сестри, ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА!
 
С този поздрав вече две хиляди години вярващите по света възвестяват победата на Божия Син Исус Христос над смъртта, греха и ада.
 
Безспорно възкресението на нашия Господ и Спасител е най-великата победа и най-славната надежда, че един ден и ние подобно на Него ще възкръснем от мъртвите. Това ни обещава Божието слово: „И ако обитава във вас Духът на Този, Който е възкресил Исус от мъртвите, то Същият, Който възкреси Христос Исус от мъртвите, ще съживи и вашите смъртни тела чрез Духа Си, Който живее във вас“ – Римл.8:11,12.
 
Но истина е, че чрез възкресението на Христос ние сме придобили още по-голямо благословение от това да чакаме възкресението на нашето смъртно тяло. Словото ни уверява в духовно възкресение още приживе: „Бог, обаче, Който е богат с милост, поради голямата любов, с която ни възлюби, даже когато бяхме мъртви чрез престъпленията си, ни съживи заедно с Христос (по благодат сте спасени) и като ни възкреси заедно с Него, сложи ни да седим с Него в небесни места, в Христос Исус“ – Ефес.2:4,5.
 
СКЪПИ БРАТЯ И СЕСТРИ, ние сме призвани не само да чакаме възкресението на нашето смъртно тяло, но да живеем своя нов, възкресенски живот още от тази земя. Знаем обаче, че няма как да има възкресение без смърт. Възкресението на Христос може да стане наша реалност приживе само ако преди това сме умрели чрез Него. Ние сме призвани да търсим нашето отъждествяване в Христо-вото възкресение, но преди това да бъдем готови и да умрем в Него, както и ап. Павел заявява за себе си: „Съразпнах се с Христос и сега вече не аз живея, а Христос живее в мен“ 
Гал.2:20.
 
Христос умря и възкръсна за нас! И ако и ние умрем в Него ще живеем с Него сега и за вечността!
 
ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА!
НАИСТИНА ВЪЗКРЪСНА!
 
С братски поздрав в името на възкръсналия Христос,
 
п-р Румен Борджиев
Председател на СЕПЦ в България
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg