Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Изтъкнатият пастор Чарлз Стенли премина в небесната слава

Main Pic
Публикувана: 18.04.2023
Автор: Б. Гил
Прочетена: 3059
Коментари: 0
Изтъкнатият пастор, писател и християнски водещ д-р Чарлз Стенли е преминал в небесната слава във вторник сутринта, 18 април, на 90 години.
 
За 65 години служение д-р Стенли помогна за разпространението на евангелието на Исус Христос по света чрез своето служение на проповядване на Библията.
 
Той ръководи Първата баптистка църква в Атланта в продължение на 50 години, но се оттегли от тази роля през 2020 г. Днес членовете на църквата в Атланта включват представители от 98 страни, което я прави сред най-етнически разнообразните конгрегации в Америка.
 
Синът му, Анди Стенли, също е добре известен като основател на църквата North Point в Алфарета, Джорджия, където той е старши пастор.
 
Д-р Стенли е основател на служението In Touch Ministries, което основава през 1977 г., за да разпространява библейското учение по света чрез радио и телевизионни предавания. В своя публикация те пишат: „Тази сутрин Бог призова нашия любим пастор д-р Чарлз Стенли у дома в рая. Д-р Стенли живя живот на послушание и сега вижда своя Спасител лице в лице. Моля, присъединете се към нас в молитва за семейство Стенли."
 
 
 
CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg