Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Рик Уорън призова за молитвена подкрепа

Main Pic
Публикувана: 19.04.2023
Автор: К. Валенсиа
Прочетена: 1210
Коментари: 0
Американският пастор и автор на бестселъри Рик Уорън сподели, че страда от болка „24 часа в денонощието“ поради автоимунно заболяване.
 
В интервю за The Stetzer Churchleaders Podcast, 69-годишният проповедник разкри, че се бори с болестта през последните две години.
 
Уорън обясни, че заболяването му не е животозастрашаващо, но предизвиква болки в мускулите му, които траят „почти 24 часа на ден“.
„Трудно е да ходиш, да работиш, но това промени начина ми на мислене“, казва той.
 
„Когато се опитвате да ръководите глобално движение, наречено „Завършване на задачата“, а сте в постоянна болка, това е изтощително. Но аз вярвам, както казва Писанието, че моето време е в Божиите ръце и искам да бъда директно в центъра на Божията воля, “ добавя Уорън.
 
След решението си да се оттегли от ръководенето на църквата Saddleback през 2022 г., пасторът се фокусира върху ръководенето на Finishing the Task Coalition, организация, фокусирана върху „превод на Библията и ангажираност, евангелизация и овластяване на свидетели и основаване на църкви“.
 
По време на интервюто Уорън обсъди последната си книга, Created to Dream: The 6 Phases God Uses to Grow Your Faith и призова вярващите да се молят за него.
 
Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg