Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църква отваря врати след 15 години в Индонезия

Main Pic
Публикувана: 23.04.2023
Автор: ЕВ
Прочетена: 377
Коментари: 0
След повече от 15 години спорове, индонезийската църква "Ясмин", разположена в град Богор, южно от Джакарта, най-накрая получи разрешение да отвори врати на Великден тази година. Кметът на Богор, Бима Аря, присъства на церемонията по откриването на църквата.
 
Бима Аря заяви, че отварянето на църквата предизвиква у него съжаление и щастие. Той каза: „Съжалявам, че не можах да разреша този конфликт бързо съгласно искането на християнската общност. Щастлив съм, защото след 15 години краят е щастлив.”
 
Църквата "Ясмин" в Богор, Индонезия, се бори с местните власти за получаване на разрешение за строеж през последните петнадесет години. Сградата на църквата първоначално е открита през 2010 г., но бързо е затворена, когато местното правителство анулира разрешението за строеж.
 
Въпреки решението на Върховния съд на Индонезия по-късно през 2010 г., което потвърди валидността на разрешението за строеж на църквата, местните власти отказват да позволят църквата да отвори отново. Възраженията на мнозинството от мюсюлманските общности в Богор са значителна пречка за църквата "Ясмин" и основната причина да не ѝ бъде позволено да отвори отново.
 
Откриването на новата сграда на църквата през Великденската неделя несъмнено е добре дошла победа след 15 години конфликт с жителите и местните власти. Въпреки това, това бележи тревожна тенденция в Индонезия, при която християнските конгрегации често се борят да получат разрешителни за строеж на своите църковни сгради поради местен и правителствен натиск. Въпреки гарантирането на религиозната свобода за всички в своята конституция, Индонезия все още има да извърви дълъг път по пътя си към практическото осигуряване на това право за всички свои граждани.
 
Източник: International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg