Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Вземи меча си

Main Pic
Публикувана: 23.04.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 605
Коментари: 0
Преди да стана християнин, прочетох част от Библията, но текстът изглеждаше до голяма степен безсмислен. След като последвах Господ Исус Христос обаче, Божието слово сякаш оживя за мен.
 
Спомням си, че четях Писанието и го разбирах за първи път. Това промени живота ми, тъй като всеки ден откривах нови принципи за християнския живот.
 
Когато апостол Павел описва Божието въоръжение в Ефесяни 6 глава, единственото оръжие, което е едновременно отбранително и нападателно, е мечът на Духа, Словото на Бога (вижте Ефесяни 6:17). С меча можем да блокираме атаки, но можем и да нанасяме удари с него.
 
Светият Дух е вдъхновил Библията и осветява Писанията за нас. А Светият Дух ни позволява да познаваме Божието Слово, да помним стихове, които сме изучавали, и да ги използваме по подходящ начин.
 
Исус ни дава пример как да правим това по време на Неговото изкушение в пустинята. Той отговаряше на всяко изкушение на дявола, като цитираше Светото писание. Той ефективно отклони изкушението с помощта на меча на Духа.
 
За съжаление, много вярващи имат всичките си духовни доспехи, но никога не използват меча на Духа. Те говорят за Словото. Те го изучават. Но те всъщност никога не го използват в духовна битка.
 
Междувременно дяволът знае твърде добре силата и авторитета на Библията и той ще се опита на всяка цена да предпази християните от нея. Той се страхува от меча. Той знае стойността му.
 
В какво състояние е вашият меч? Излъскан ли е от ежедневната употреба? Дали е наточен върху наковалнята на опита, докато прилагате и се подчинявате на неговата истина в живота си? Или е ръждясал от липса на подготовка и затъпен от непокорство?
 
Ако пренебрегнем изучаването на Библията, нашият духовен живот в крайна сметка ще се разпадне. Всичко, което трябва да знаем за Бога, се намира в Неговото Слово. Така че, нека последваме примера на Господ Исус и нека да го използваме.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg