Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хуманитарните проекти в Судан спрени заради боевете в страната

Main Pic
Публикувана: 24.04.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 897
Коментари: 0
Продължаващите боеве в столицата на Судан Хартум накараха хуманитарните агенции да преустановят работата си и правителствата да ускорят плановете си за евакуация на своите представители.
 
Британското правителство изчислява, че дори преди сегашното избухване на насилието над 15,8 милиона души са се нуждаели от помощ. При тежка артилерия и въздушна бомбардировка, засегнала цивилни в застроените райони, персоналът на Relief International и трима служители на Световната продоволствена програма (WFP) са били убити, според FCDO. WFP вече спря дейността си.
 
„Хуманитарните агенции не могат да получат безпрепятствен достъп“, каза депутатът от бившия министър на Африка Вики Форд пред Premier Christian News. „Те не могат да осигурят животоспасяваща помощ, а хората отчаяно се нуждаят от тази помощ“, добави тя.
 
Samaritan’s Purse, международна организация за подпомагане на християни, основана от асоциацията на Били Греъм, премести своя персонал от 17 души, базиран в столицата, включително четирима американци, преместени на безопасно място извън зоната на непосредствения конфликт.
 
„Моля, молете се за мир в Судан“, призовават от Samaritan's Purse. Те „работят в Судан от 1993 г., помагайки на стотици хиляди хора, като създават болници, отварят училища, разпределят храна, осигуряват селскостопански доставки, и възстановяване на стотици църкви, които бяха разрушени по време на гражданската война.
 
Консервативният депутат Вики Форд е председател на APPG за Судан в Уестминстър. Тя призова: „Моля ви, молете се за прекратяване на огъня, молете се оръжията да бъдат свалени. И бойците да започнат да преговарят отново. Молете се хуманитарната помощ да може да пристигне. Молете за безопасността на всички хора в Судан, но особено на британските граждани, които се намират там. През уикенда измъкнахме по въздух служителите, които работят в британското посолство, защото те бяха под особена заплаха."
 
Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg