Понеделник, 29.05.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Грабването и Второто Пришествие

Main Pic
Публикувана: 25.04.2023
Автор: Д. Джеремая
Прочетена: 545
Коментари: 0
Това е едно от най-често срещаните погрешни схващания, относно пророчествата за последното време. Грабването на Църквата и Второто пришествие на Христос често се бъркат, но това са две различни събития във времевата линия на Божието пророчество, което предстои да се изпълни.
 
Първо, Грабването на Църквата ще се случи, когато Христос се завърне и вземе всеки християнин, който все още е на тази земя, и възкреси всички онези, които са умрели, като ги отведе на небето с Него. Павел говори за Грабването в 1 Солунци 4:16-17, където пише: „Защото сам Господ ще слезе от небето с вик, с глас на архангел и с Божия тръба. И мъртвите в Христос ще възкръснат първи. Тогава ние, които сме живи и останали, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците, за да срещнем Господа във въздуха. И така ние винаги ще бъдем с Господа.”
 
Грабването на Църквата включва Божията защита на Неговите светии от Голямата Скръб – седемте години на осъждение, които след това ще се излеят на земята. Има някои, които твърдят, че периодът на скръбта ще започне преди Грабването. Въпреки това, Библията казва, че „затова сега няма никакво осъждане за онези, които са в Христос Исус“ (Римляни 8:1) и аз вярвам, че Църквата няма да преживее присъдата, която Бог е планирал за това време.
 
И накрая, в края на седемте години, Библията казва, че Господ Исус Христос се завръща. Това е Неговото Второ идване. Този път Той идва на земята не като смирено дете, а като могъщ и славен Цар на вселената, заобиколен от всичките Си светии. Той ще победи при Армагедон и ще установи Своето царство на земята.
Накратко, ето някои кратки разлики, които трябва да запомните за двете събития:
 
При Грабването Исус идва за Своите светии.
При Второто пришествие Той идва със Своите светии.
 
При Грабването Исус не идва чак до земята.
При Второто пришествие краката Му стъпват на Елеонската планина и Той ще царува на земята.
 
При Грабването Исус идва с благословия за Своите светии.
При Второто пришествие Той носи присъда за онези, които са Го отхвърлили.
 
Грабването може да се случи във всеки момент, но знаем, че Второто пришествие ще се случи седем години по-късно.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
Books-bg
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg