Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Непробиваема защита

Main Pic
Публикувана: 25.04.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 593
Коментари: 0
В повече от един случай Библията описва Сатана като обвинител.
 
Виждаме това илюстрирано в трета глава на книгата на пророк Захария. Обстановката, описана там, е небесна съдебна зала. Бог е съдията, а Исус, първосвещеникът, е ответникът. Междувременно Сатана е прокурорът, който се опитва да докаже вината на Исус.
 
Но тогава Бог казва: „Аз, Господ, отхвърлям обвиненията ти, Сатана. Да, изобличава те Господ, който е избрал Ерусалим. Този човек е като горяща пръчка, изтръгната от огъня” (Захария 3:2 NLT).
 
Сатана винаги ще ни обвинява пред Бога, когато сме съгрешили. Именно в такива случаи виждаме колко ни е нужен броненосният нагръдник на правдата. В писмото си до християните в Ефес апостол Павел пише: „Стойте твърдо, като си сложите пояса на истината и бронята на Божията правда
(Ефесяни 6:14 NLT) .
 
Павел намекваше за бронята, която носеха римските войници. Нагръдникът или „бронежилетката“ беше важен елемент от бронята, защитаващ жизненоважните органи на войника. По същия начин „бронята на Божията правда“ е от съществено значение за нашето духовно оцеляване. Апостолът говори за това, което Бог е направил за нас чрез Исус Христос.
 
Бог ни е спасил. Той ни е оправдал. И Той ни прощава всичките грехове, които сме извършили. Заличава ги ги и ги измива. След това Той ни вменява Своята праведност. Бог ни дава тази правда. Тя не се основава на това, което правим за Него, не зависи от нашите дела.
 
Дяволът обаче е обявил война на последователите на Христос. Той иска да ни държи далеч от Бога. Първо, той ни изкушава и ни хваща в капан. След това той ни осъжда и ни обвинява пред Бога. Той иска да направи непокорните християни двойно победени.
 
И все пак ние сме праведни в Господ Исус Христос чрез Неговото завършено дело за нас на кръста. Така че облечете се с „бронята на Божията правда“ и никога не я сваляйте.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg