Понеделник, 29.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

103 студенти-християни хвърлени в затвор в Еритрея

Main Pic
Публикувана: 26.04.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1269
Коментари: 0
По-рано този месец еритрейската полиция нахлува на място, където са събрани група студенти-християни, за да се покланят на Бога и да записват видеоклипове с християнско съдържание, които да споделят в социалните медии.
 
Release International съобщава, че 103 християни, предимно студенти, са били арестувани при репресиите. Акцията е извършена в столицата Асмара, а арестуваните са отведени в затвора Май Серва.
 
В момента в Eритрея има повече от 500 християнски затворници, задържани за неопределено време без съдебен процес. Затворът, където са отведени студентите, е известен със своите сурови условия, пренаселеност и лошо отношение към затворниците. Много затворници в Еритрея са хвърлени в затвора по политически причини.
 
Еритрея е известна като най-лошият нарушител на религиозната свобода в Африка и отдавна функционира като държава парий заради крещящото си незачитане на човешките права. Въпреки че понякога освобождава затворници, известно е, че властта държи много християни и други религиозни малцинства в ужасни условия. Оцелелите от няколкото затворнически лагера в Еритрея съобщават за най-лошото насилие, което можете да си представите, включително тежки мъчения и крайно нечовешки условия на живот.
 
През 2021 г. Европейският съюз санкционира Еритрея за нейните „сериозни нарушения на човешките права, по-специално произволни арести, извънсъдебни убийства, насилствени изчезвания на хора и изтезания, извършени от нейни агенти“.
 
Еритрея има добре документирана история на нечовешко отношение към своите затворници и към религиозните малцинства за особено грубо отношение. Съединените щати не се присъединиха към ЕС в санкциите му срещу Еритрея в съответствие с дългогодишната си политика на помирение, а не на конфронтация, въпреки че определиха Еритрея като страна, предизвикваща безпокойство за особено тежки нарушения на религиозната свобода в съобщение от ноември 2021 г. .
 
Моля, присъединете се към ICC в молитва за християни и други невинни затворници, страдащи в Еритрея.
 
International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg