Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Силата, която ни води нагоре

Main Pic
Публикувана: 01.05.2023
Автор: Ружа Стойкова
Прочетена: 428
Коментари: 0
Готовността и насърчението, които са ни нужни, когато е трудно, буквално извират от Словото, а когато потърсим Бога сърдечно, с молитва за помощ, получаваме и точния, нужен ни стих. Бог е верен на Своите обещания.
 
Апостол Павел съветва:
А сега го свършете и на дело, така че, както сте имали готовност в желанието, така да имате и в довършването според това, което имате. Защото, ако има готовност, тя се приема според това, което има човек, а не според това, което няма.“ – 2 Коринтяни‬ ‭8‬:‭11‬-‭12‬ ‭‬‬
 
„Tака че чрез две неизменими неща, в които е невъзможно за Бога да лъже, да имаме голямо насърчение ние, които сме прибягнали да сграбчим поставената пред нас надежда.” Евреи‬ ‭6‬:‭18‬ ‭
 
Трудно е да издържи човек натиска на човешките си страсти и неволи, но когато има ясна и точна мотивация, преценка и насока, лично приема и променя перспективата си и посоката на търсене. Там, където е Изворът Му, там и ще намерим живата вода, която да отмие раните ни и да ни възстанови в Неговото съвършенство. Готовността да издържим е пряко свързана с правилната и безпогрешна мотивация за това.
 
„И не предоставяйте частите на тялото си на греха като оръдия на неправдата, а предоставяйте себе си на Бога като оживели от мъртвите и частите на тялото си на Бога като оръдия на правдата.“ – Римляни‬ ‭6‬:‭13‬ ‭
 
Случва ни се ден след ден, макар и мотивирани, макар и сигурни … да се спъваме, да падаме и да се усещаме объркани от това. Нищо не е страшно, когато сме съумели да разберем грешката или пропуска си. Разкаянието действа мигновено в наша полза, когато го познаваме и можем да го използваме откровено. Минавайки през грешка, през грях, през лично колебание или безпокойство, вместо да се поддадем на страхове и вини, вместо да попаднем отново във вражеската засада, по-сигурно е да се обърнем директно към Бога.
 
Той ни очаква, Той ще ни превърже и успокои. Бог ще ни прегърне с топлина и дори когато имаме нужда от поправление ще го направи с неизменната и безусловна любов!
 
Готовността ни ще се засилва всеки път, все повече и повече, защото ще виждаме не просто Неговото проявление, но и личното си израстване. Господ очаква нашата готовност. Бог ще даде безмерната Си щедрост всеки път, отново и отново, независимо от броя грешки.
 
Готовността, която не е подвластна на егото ни, която може да ни движи напред и да ни кара да Го опознаваме повече и по-пълноценно, тази готовност е безценна за всеки от нас и е независима от дребно случващите се недоразумения и обвинения на дявола, когато я проявяваме пред и заради Господ! Той е верен!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg