Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Митове за щастлив брак

Main Pic
Публикувана: 03.05.2023
Автор: Л. Дал
Прочетена: 530
Коментари: 0
Митовете или погрешните представи за брака са убийци на семейните връзки. Твърде високите очаквания към вашия брак и съпруг/а могат да разрушат връзката ви. Следват пет често срещани погрешни схващания за брака.
 
Меденият месец трябва да е идеален. Факт е, че много медени месеци не са толкова романтични, колкото приказките. Двойките са изтощени от сватбата си и имат различни очаквания. Това означава, че конфликтите са неизбежни. Това обаче не трябва да бъде проблем. Меденият месец е само началото на една интимна връзка, а не кулминацията.
 
Бракът винаги е щастлив. Връзването на възела не е последният връх във вашата връзка. Съпрузите, които искат да поддържат брака си щастлив, трябва да се влюбват в партньорите си отново и отново.
 
Бракът е затвор. Бракът е Божие изобретение, за да не бъде човек сам. Бракът винаги е предизвикателство, но все пак може да бъде голямо благословение. Затова съпрузите трябва да продължат да търсят положителното в брака си.
 
Моят партньор е моята по-добра половина. Партньорите ще се радват един на друг в началото. Те обаче не са там, за да лекуват стари наранявания или да се държат един друг на облак девет. Само Бог може да ни разбере до най-дълбокото ни ядро, а не партньорът ни.
 
Бракът ми беше грешно решение. Съпрузите не трябва да мислят, че биха били по-щастливи с някой друг. Мечтата за романтичен идеал води до това, че човек не може да се наслаждава на моментите от сега. „Бракът изобщо не означава да бъдеш щастлив. Уепехът е да останеш заедно в добри и в лоши времена.“
 
Източник: CNE News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg