Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

40 християни отвлечени по време на богослужение в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 09.05.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 814
Коментари: 0
Въоръжени мъже са отвлекли 40 християни в неделя по време на църковно богослужение в Северна Нигерия.
 
П-р Джоузеф Джон Хаян, председател на Християнската асоциация на Нигерия (CAN) в щата Кадуна, казва, че нападението е извършено в неделя, когато въоръжени мъже са нападнали вярващи по време на служба в баптистката църква Беге, в село Мадала, в района на местното управление Чикун, според Ройтерс.
 
Хаян добавя, че 15 души са успели да избягат същата нощ след отвличането им.
 
„Не сме чули нищо за откуп от въоръжените мъже относно останалите отвлечени хора и се молим похитителите да бъдат милостиви и да освободят останалите 25, за да се върнат обратно при семействата им“, коментира Хаян.
 
Нигерия от години се бори със значителни прояви на вътрешно насилие от страната на няколко организации, включително Боко Харам, радикализирани ислямски терористи и локализирано насилие от банди. Десетки хиляди са били убити или отвлечени от тези групи, а стотици хиляди са били вътрешно разселени. Християните в Нигерия са особено уязвими към това насилие. До голяма степен то е религиозно мотивирано и християните страдат значително през последните няколко години, тъй като нивото на джихадизма се повиши в Нигерия.
 
Източник: International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg