Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Истина, която освобождава

Main Pic
Публикувана: 11.05.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 517
Коментари: 0
Думата "ученик" идва от корена на думата "дисциплина". Обикновено никой не обича дисциплината, защото е нещо трудно. Искаме нещата бързо и искаме нещата веднага. Вече не обичаме да чакаме за нищо.
 
Ако искаме нещо, можем да го поръчаме онлайн и може дори да получим доставка в същия ден. Ако искаме да гледаме филм, можем да го изтеглим или да го гледаме директно. И ако искаме последните новини, можем да ги получим при поискване, вместо да чакаме вечерните новини или сутрешния вестник.
 
Така че, когато четем в Библията за ежедневното поемане на нашия кръст и следването на Христос и когато осъзнаваме, че трябва да забавим темпото и да размишляваме върху Божието Слово, това ни изглежда почти чуждо.
 
И все пак Бог казва: „Мълчете и знайте, че Аз съм Бог!“ (Псалм 46:10 NLT). Ако искаме да бъдем истински ученици на Исус, тогава трябва да забавим темпото и да се научим да слушаме.
 
Един ученик внимателно ще чете, изучава и живее според Божието Слово. Исус каза: „Вие наистина сте Мои ученици, ако останете верни на Моите учения. И ще познаете истината и истината ще ви направи свободни” (Йоан 8:31–32 NLT).
 
Библията казва, че Той отправя тези думи към тези, които вярват в Него.
 
Исус не е имал предвид някаква абстрактна истина. Това е конкретна, абсолютна истина, открита изключително в Писанието. Контекстът е четене, изучаване, познаване и живот на Божието Слово. Тази истина ще ни направи свободни.
 
Исус се моли на Отец: „Освети ги чрез истината Си; научи ги на Твоето слово, което е истина” (Йоан 17:17 NLT).
 
Истината, която намираме в Библията, е единствената абсолютна истина, в която можем да сме сигурни в живота. И когато разберем какво казва Бог за живота, това ни прави свободни.
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg