Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Двама християни екзекутирани в Иран

Main Pic
Публикувана: 11.05.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 588
Коментари: 0
Иран екзекутира двама иранци по предполагаеми обвинения в богохулство. Юсеф Мехрдад и Садрула Фазели Заре бяха осъдени на смърт чрез обесване, след като бяха арестувани през май 2020 г. за споделяне на съдържание, което „оскърбява ислямските светини“ и „обижда Пророка“.
 
Докладите показват, че по време на лишаването от свобода на двамата са отказани семейни посещения и телефонни обаждания, а понякога са били държани в изолация. Мехрдад и Заре оставят след себе си няколко членове на семейството, включително съответно три деца и възрастна майка.
 
Тези екзекуции следват месеци на безредици в страната, след като 22-годишната Махса Жина Амини беше арестувана за неправилно носене на хиджаб и почина в полицейски арест. Иран стана свидетел на национални протести, призоваващи за увеличаване на човешките права и сваляне на ислямското правителство.
 
Шанън Клайнбаум, комисар от Комисията за международна религиозна свобода на Съединените щати (USCIRF), цитира неотдавнашните екзекуции като пример за отчаянието на Иран да „...задържи властта чрез сила“. Клайнбаум сподели още: „Имам чувството, че Иран е все по-отчаян. И когато знаем, че авторитарните теокрации са отчаяни, те често предприемат много крайни действия.
 
International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg