Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

На диета

Main Pic
Публикувана: 15.05.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 800
Коментари: 0
Неотдавна прочетох за личен фитнес инструктор, който бил в перфектна форма. Хранел се правилно и обичал да спортува. Но повечето от клиентите му били с наднормено тегло и той не можел да се постави на тяхно място. Не знаел през какво всъщност преминават.
 
За да разбере по-добре техните проблеми, мъжът решил умишлено да качи 30 килограма. Той започнал с промяна на диетата си. Вместо обичайната си здравословна храна, той започнал да яде храни, от които да напълнее. За него преживяването било вълнуващо, защото в началото нямало никаква промяна в тялото му. Проължавал да изглежда добре.
 
Но след това започнал да забелязва някои промени. Първи се променили коремните му мускули. След това започнал да става отпуснат. Открил, че кръвното му налягане се покачва и е уморен през цялото време. Чувствал се отпаднал и потиснат.
 
За мен това е илюстрация на случващото се в християнския живот, когато започнем да вървим в грешна посока духовно. Вместо да се храним с посланието на Божието Слово, ние изпълваме живота си с духовна нездравословна храна.
 
Всички имаме моменти, когато се спъваме, когато вземаме грешно решение, когато мислим неправилно и трябва да се покаем. Когато това се случи, имаме нужда от духовно рестартиране. Трябва да се съживим и освежим.
 
Библията ни казва: „Наставленията на Господа са съвършени, съживяват душата. Наредбите на Господа са надеждни, правят мъдри простите
(Псалм 19:7 NLT).
 
Ако искате да бъдете  християнин, който израства, ако искате да произвеждате духовни плодове, тогава трябва да сте християнин, който редовно чете и изучава Библията.
 
Като вярващи ние или напредваме, или търпим регрес. Или вървим напред, или се връщаме назад. И моментът, в който спрем нашето движение напред, е моментът, в който започваме нашата регресия назад.
 
Всеки сам избира своята духовна храна, която да го направи духовно здрав и силен, за да се бори с житейските предизвикателства. Всяка духовна диета ни прави слаби и податливи на изкушения и грях, които водят след себе си сериозни подледствия.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg