Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Великият манипулатор

Main Pic
Публикувана: 16.05.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 474
Коментари: 0
Преди години гледах телевизионно предаване, в което един така наречен магьосник разкриваше тайните си. Винаги съм се чудил как тези артисти изпълняват определени трикове и това беше очарователно за мен.
 
В същото време ми напомни как дяволът е майстор манипулатор. Той иска да ни измами и ние трябва да сме наясно с това. Той се опитва да ни шашне с много измами и изкушения.
 
Библията ни напомня: „Внимавайте внимателно как живеете и какво поучавате. Остани верен на това, което е правилно в името на собственото ти спасение и спасението на тези, които те слушат” (1 Тимотей 4:16 NLT).
 
Като християни ние трябва да знаем в какво вярваме. Лъжливите учители могат да ни подмамят и подведат, особено когато сме нови във вярата и ни липсва духовно разпознаване.
 
Апостол Павел пише: „Това са даровете, които Христос даде на църквата: апостолите, пророците, евангелистите, пастирите и учителите. Тяхната отговорност е да екипират Божия народ да върши работата Му и да изгради църквата, тялото на Христос. . . . Тогава вече няма да сме незрели като децата. Няма да бъдем подхвърляни и разнасяни от всеки вятър на ново учение. Няма да бъдем повлияни, когато хората се опитват да ни измамят с лъжи, толкова умни, че звучат като истина“ (Ефесяни 4:11–12, 14 NLT).
 
Английският превод на Библията на крал Джеймс предава последната част от пасажа по следния начин: „Те дебнат, за да измамят“.
 
Такъв е Сатаната. Той ни преценява, чака и търси правилната възможност. И тогава, когато види подходящ момент, той ни атакува. Трябва да сме наясно с неговите тактики и да сме сигурни, че сме духовно зрели. И трябва да сме здраво стъпили на това, в което вярваме, за да удостоим пред измамата на великия манипулатор, лукавия, който никога няма да престане с лъжите си и никога няма да се умори да мами Божия народ.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg