Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Условия за духовен успех

Main Pic
Публикувана: 17.05.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 447
Коментари: 0
Никога не съм срещал християнин, който да се проваля духовно, докато усърдно изучава Библията. Това е така, защото успехът или провалът в християнския живот зависят от това колко от Библията навлиза в сърцата и умовете ни ежедневно и доколко сме ѝ послушни.
 
Били Сънди става един от великите евангелизатори на своето поколение. Когато е новоповярвал, един по-възрастен християнин му дава следния съвет: Отделяй петнадесет минути всеки ден, за да позволиш на Бога да ти говори, позволи му петнадесет минути да говори с теб и след това прекарай петнадесет минути, разказвайки на другите за Спасителя.
 
Мъжът казва на Сънди, че ако направи тези три неща, никой никога няма да може да напише думата отстъпник след името му.
 
Библията не само съдържа истината, Библията е самата истина. Това е стандартът, с който измерваме всички други така наречени истини.
 
Римляни 12:2 ни казва: „Не копирайте поведението и обичаите на този свят, но позволете на Бога да ви превърне в нов човек, като промени начина ви на мислене. Тогава ще се научите да познавате Божията воля за вас, която е добра, приятна и съвършена” (NLT).
 
Ако сте духовно гладен човек, значи сте духовно здрав човек. Здравите хора са гладни хора, така че е добър знак, ако гладувате за повече от Божието Слово.
 
През годините съм говорил в различни църкви и открих, че мога да измеря духовната температура на дадена общност от вярващи за по-малко от пет минути. Мога да получа истинска представа къде са те духовно по това колко от тях носят Библиите си на църква.
 
Разбира се, чудесно е да имате Библията на телефон или таблет. Но като казах това, мисля, че е наистина страхотно да носиш истинска Библия и да подчертаваш важните неща в нея. Има сила в Божието Слово и ние трябва да искаме да изпълним живота си с него.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg