Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Трима християни убити в Конго

Main Pic
Публикувана: 14.05.2023
Автор: International Christian Concern
Прочетена: 441
Коментари: 0
Съюзническите демократични сили (ADF), ислямска бунтовническа група, e нападнала от засада ключов пропускателен пункт за хора и стоки в Източна демократична република Конго (ДРК) , убивайки трима души, изгаряйки коли и мотоциклети и унищожавайки импровизиран водоем.
 
При Камбо, каналът за пресичане на река Семулики, джихадистите на ADF са надвили служителите по сигурността, охраняващи точката за достъп, докато пътници, превозни средства и мотоциклети слизали от лодката, съобщава местен източник.
 
„Пристигнахме тук в 6 сутринта, за да оценим ситуацията. Открихме снаряди от три изгорели автомобила, два мотоциклета и телата на трима души, убити вчера вечерта“, каза местен лидер на мястото. „Служителите по сигурността успяха да евакуират и жена, която оцеляла при атаката с тежки наранявания. Бунтовниците от ADF бяха затворили пътя вчера вечерта, преди да извършат тази атака. Лодката, с която прекосихме тази река, също беше ударена от куршуми.
 
„Това е пречка за растежа на църквата и търговията в региона“, каза църковен лидер в Бутембо, който е загрижен за ескалиращите атаки срещу невинни християни. „Атаката в Семулики означава, че бунтовниците са излезли от скривалището си в гората Вирунга и се насочват към църкви, болници, градове и пътници в Касинди. Те са толкова близо, че жителите са в страх и не могат да се занимават спокойно с ежедневните си дейности. Днес службите за сигурност посъветваха онези, които планират да пътуват по пътя от Касинди до Бутембо, да отложат пътуванията си, докато претърсват района, за да възстановят спокойствието.“
 
International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg