Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Многообразните форми на майчинството

Main Pic
Публикувана: 14.05.2023
Автор: Калина Касева
Прочетена: 374
Коментари: 0
За моите почти 70 години преживях толкова много... Обичана и възпитана от богобоязливи родители, но не познаващи истински Бога. Грижовна, всеотдайна на семейството и децата си майка. Баба, по майчина линия, живееше в близост и покорност на Бог, но си отиде при Него твърде рано, за да ме научи на Божиите истини и на живот с вяра в Него!
 
Чуждата баба, наша съседка, вярваща, посветена на Божия призив да бъде духовна майка, ме учеше от малка на духовните добродетели, на вяра и доверие в добротата и верността на нашия Бог Отец! Макар и докато беше на тази земя, тази моя първа духовна майка не видя плода на молитвите си, нейните думи и Словото, което споделяше, не идваха напразно, но вършеха делото си съвършено до онзи момент, в който предадох живота си на Спасителя Господ Исус Христос.
 
Носих в сърцето си, родих и отгледах една дъщеря,която от ранна детска възраст позна своя Господ като Спасител, Изцелител и Снабдител! Дойде денят, в който трябваше да я изпратя в университет на хиляди километра от семейното гнездо. Тя имаше и има нашата молитвена подкрепа в нейният живот с Бога, но трябваше да се доверя напълно на Божията грижа чрез приемното американско семейство и майката в този дом, която стана нейната духовна майка.
 
Преживях и емоциите, страданията и радостта на много близка приятелка, когато откри, че е осиновена. С Божия помощ, много молитви и разгвори тя успя да прости на майката, която я изоставила и отново да се зарадва и благодари на майката, която толкова дълбоко я иска и я обича.
 
След раждането на нашата прекрасна Кристиана от любяща баба Бог ме научи  на красотата и стойността на общение между младото поколение и нас, по-възрастните, като се учихме и растяхме духовно заедно!
 
Благодаря на Богa, че ми оказа доверие и ми повери грижата за новоповярвали сестри в утвърждаването им във вярата и покорството им към Господ Исус Христос и Неговото дело!
 
Майчинството приема много форми и всяка носи своята уникална цел на Богa. Независимо дали си рождена майка, майка осиновителка, духовна майка, дали си преживяла празното семейно гнездо, дали чакаш, молиш се или копнееш, дали скърбиш или се радваш, Бог вижда сърцето ти, чува молитвите ти и знае пътя ти! Знам едно и то е: Бог е с теб през всичко това!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg