Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Все повече пастори насърчават осиновяването

Main Pic
Публикувана: 17.05.2023
Автор: Арън Ърлс
Прочетена: 538
Коментари: 0
Все повече пастори насърчават членовете на техните църкви да осиновяват и предоставят приемна грижа в период, когато осиновяванията са намалели в САЩ.
 
Проучване на Lifeway Research установи, че средно 2 до 5 протестанти в САЩ (44%) казват, че тяхната църква и нейните лидери са проактивно ангажирани с осиновяване и приемна грижа. Подобен процент (45%) казват, че не са виждали други посетители на църква или лидери да предоставят някой от специфичните видове грижи или подкрепа, докато 11% не са сигурни.
 
„Грижата за сираците е приоритетна в цялото Писание“, казва Скот Макконъл, изпълнителен директор на Lifeway Research. „Но Библията никъде не казва, че грижата за чуждо дете е нещо лесно.“
 
В сравнение с преди пет години, по-малко християни споделят, че членове на тяхната църква участват активно в осиновяване и приемна грижа. В проучване на Lifeway Research от 2017 г. 25% от протестантските християни в САЩ казват, че някой член на тяхната църква е осигурил приемна грижа, 17% споделят, че техен познат е осиновил дете в страната, а 15% казват, че член на църквата им е осиновил дете от чужбина през последната година.
 
Осиновяванията и приемната грижа са намалели сред всички американци през последните години. Броят на децата в САЩ в приемни семейства е намалял от 436 556, като 124 004 чакат да бъдат осиновени през 2017 г., до 391 098, като 113 589 чакат да бъдат осиновени през 2021 г., според доклад на Системата за анализ и докладване на осиновяването и приемната грижа. Осиновяванията, както в страната, така и в чужбина, също са намалели.
 
„Вероятно пандемията е ограничила някои семейства да обмислят приемна грижа или осиновяване“, каза Макконъл. „Но нуждата все още е голяма в САЩ и може да се увеличи в щатите, където има ограничения за абортите.“
 
Източник: Church Leaders
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg