Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Тийнейджър е арестуван, докато раздава Библии в Канада

Main Pic
Публикувана: 18.05.2023
Автор: Т. Филипс
Прочетена: 573
Коментари: 0
Съобщава се, че служителите на реда в Албърта, Канада, арестували тийнейджър, който раздавал Библии, след като избухва кавга между него, неговите поддръжници и група контрапротестиращи.
 
16-годишният Джош Александър написа в Туитър в сряда, че „е бил окован с белезници, защото е предлагал на учениците Библии на обществен тротоар в Калгари“. Той публикува видео от случилото се.
 
В крайна сметка Александър казва, че е освободен, но му е казано, че ако се върне, „ще бъде арестуван и обвинен“.
 
Въпреки това, нито кавгата с про-транссексуални младежи, нито арестът му от полицията в Калгари успяват да разубедят тийнейджъра да споделя Писанието с хората около него. Той написа, че продължава да раздава Библии, добавяйки: „Не се срамувам от Евангелието на Христос“.
 
В последващ туит Александър написа: „Няма да се поддам на натиска на развълнуваната тълпа или корумпираната държава. Ще продължим да разпространяваме истината с любов.“
 
Максим Берние, лидер на Народната партия на Канада, осъди служителите на реда за очевидния им двоен стандарт при раздаването на правосъдие.
 
„Ако подпалите църква в тази страна, полицията няма да отдели никакви ресурси, за да ви залови“, пише той. „Ако обаче раздавате Библии на тротоара – или организирате митинг в защита на основните права във време на истерия – веднага ще бъдете арестуван и глобен. Ние сме болно общество."
 
Източник: Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg