Понеделник, 29.05.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бог отговори на последната молитва на Тим Килър - вече е в небесната слава

Main Pic
Публикувана: 19.05.2023
Автор: М. Грибоски
Прочетена: 697
Коментари: 0
Тимъти Келър, забележителният евангелски автор, теолог и пастор от Ню Йорк, почина след продължителна битка с рак на панкреаса в стадий 4. Той беше на 72 години.
 
Само преди ден той публикува молитва, в която изразява желанието си да отиде при Исус.
 
Презвитерианската църква Redeemer в Манхатън, чийто пастор бе Келър, изпрати изявление до членовете, в което ги информира, че той е починал в петък сутринта.
 
„Ние сме вечно благодарни за неговото лидерство, сърце и отдаденост да споделя любовта на Христос с другите. Въпреки че ще ни липсва присъствието му тук, ние знаем, че той се радва със своя Спасител в небето“, се казва в изявлението на църковните лидери.
 
„Тим обичаше това, което правеше. Той обичаше да общува както с вярващите от църквата, така и с глобалните лидери на служението. Той се наслаждаваше на предаването на дълбокото чудо и трансформиращата сила на Евангелието на благодатта. Той не обичаше да се обръщат към него като д-р Келър „Само Тим, моля, казваше той.“
 
В България Тим Келър е познат с книгите "Всяко старание си струва", "Щедра справедливост".
 
Тим Келър е автор на десетки книги, сред които и бестселърите The Reason for God  и The Prodigal God, които са преведени на 15 езика.
 
Пастир Келър е доктор по богословие, известен лектор и апологет, баща на трима пораснали синове. Наричан е "Клайв Стейпълс Луис на нашето време".

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
Books-bg
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg