Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мисионер е освободен след 7 години в плен

Main Pic
Публикувана: 24.05.2023
Автор: Х. Престън
Прочетена: 874
Коментари: 0
Семейството на християнски мисионер и лекар, който е държан в плен повече от седем години от ислямски екстремисти, благодари на Бога, защото той вече е на свобода.
 
Австралийският хирург Кенет Елиът, на 88 години, и съпругата му Джоселин управляват медицинска клиника за безплатно лечение в Джибо в северната част на Буркина Фасо, предоставяйки здравни грижи на местните жители, когато са отвлечени от бойци на Ал Кайда през 2016 г.
 
Отговорност за отвличането тогава поема Ал Кайда в Ислямския Магреб (AQIM). Местната общност на Джибо успява да осигури освобождаването на съпругата на д-р Елиът, след като стартира публична триседмична кампания.
 
След отвличането са отправени множество призиви за освобождаването на Кен. На хилядния му ден в плен Джоселин изразява благодарност за собствената си свобода и моли съпругът ѝ да бъде освободен, тъй като той „изживява последните си години“.
 
В изявление до Министерството на външните работи след освобождаването му семейството на Елиът изрази своята „благодарност към Бога“ и на онези, „които продължават да се молят за нас“.
 
„Изразяваме облекчението си, че д-р Елиът е на свобода и благодарим на австралийското правителство и на всички, които участваха, за да осигурят освобождаването му. Ние продължаваме да се молим за тези, които все още са задържани, и им желаем свобода и безопасно завръщане при техните близки.
 
„На 88-годишна възраст и след много години далеч от дома, д-р Елиът сега се нуждае от време и уединение, за да си почине и да възстанови силите си. Благодарим ви за разбирането и съчувствието.“
 
Съобщава се, че в деня на отвличането на Елиът терористите са убили 29 души в Уагадугу, включително шестима канадски християни, извършващи хуманитарна дейност, и мисионер от САЩ, съобщава благотворителната организация Open Doors за борба с преследването.
 
Благотворителната организация, която класира страните, в които е най-опасно да бъдеш християнин, заявява, че „разширяващото се влияние на джихадистки групи в Буркина Фасо има катастрофално въздействие върху християните“ там, като много от тях са изправени пред насилие, смърт и унищожаване на техните църкви и селата.
 
Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg