Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Главата на Англиканската църква с нова инициатива

Main Pic
Публикувана: 25.05.2023
Автор: А. Ларея
Прочетена: 877
Коментари: 0
„Молитвата е проста, достъпна за всички и същевременно незаменима. Абсолютно всеки може да се моли“, казва архиепископ Джъстин Уелби.
 
Архиепископът на Кентърбъри стартира нова инициатива, която има за цел да „разбули мистиката“ относно молитвата чрез изучаване на Библията, така че християните да се научат как да се молят в единство.
 
В Деня на молитвата, 27 май редица събития ще се проведат в цяла Великобритания с цел „да се укрепят съществуващите инициативи“ и „да се вдъхнови цялата Църква да открие нови възможности за това как да се молим“.
 
Инициативата, планирана да се провежда три или четири пъти годишно, е част от приоритета на архиепископ Уелби относно молитвата и духовния живот и ще включва общността на Свети Анселм, икуменическата общност на младите християни, които живеят в двореца Ламбет и в продължение на една година прекарват в молитва, изучаване на Библията и служение.
 
Катедралата в Кентърбъри е мястото за първото събитие, което трябва да се проведе на 27 май.
 
Там към архиепископ Уелби ще се присъедини епископ Роуз Хъдсън-Уилкин, както и общността Chemin Neuf и общността St Anselm.
 
На всяко от събранията архиепископът ще споделя своята визия за молитвата и участниците ще имат шанса да чуят от местните лидери за въздействието на молитвата и да преживеят молитвените традиции на различни деноминации.
 
Архиепископът се надява инициативата да „събере Църквата заедно“ в цялото ѝ „славно многообразие и традиции“, за да се научи да „се моли на Бога, който чува всяка молитва“.
 
„В молитва се научаваме да виждаме как Бог работи в нашия свят и да отваряме живота си за Божията трансформираща любов“, казва Уелби.
 
Източник: Christian Today
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg